Muzică simfonică și delfini! Orchestra de pe faleza Cazinoului concertează astăzi la Delfinariu

236
Muzică simfonică și delfini! Orchestra de pe faleza Cazinoului concertează astăzi la Delfinariu - muzicasimfonicasidelfini1-1502294291.jpg

Articole de la același autor

Turiștii, dar și constănțenii care vor merge astăzi la Delfinariu vor avea parte de o experiență cu totul inedită: un spectacol cu delfini pe ritmuri simfonice. Proiectul Sunset Sea-mphony 2017 se mută de pe faleza Carinoului la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

"Orchestra Bigg Dimm a’Band, din Cluj, va cânta vineri, de la ora 15.00, chiar în timpul unui spectacol al delfinilor. Suntem încântați de acest lucru și suntem siguri că va fi o experiență inedită atât pentru spectatori, cât și pentru delfini", a declarat Georgiana Rusu, organizatorul proiectului Sunset Sea-mphony 2017.

La rândul său, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă, s-a arătat încântat de propunerea celor de la Sunset Sea-mphony de a performa la o reprezentație de prânz de la Delfinariul din Constanța. "Suntem într-o încăpere nouă, reabilitată de Consiliul Județean Constanța printr-un proiect european. Avem condiții foarte bune de vizitare, de reprezentații, chiar dacă este caniculă. Avem o încăpere foarte bine climatizată. Sunt curios să văd reacția copiilor, prezenți de obicei în număr mare la Delfinariu, la muzica simfonică, educativă, cultă. Se leagă de programul nostru educativ, prin care transferăm interesul și grjia noastră față de animale, responsabilitatea noastră față de biodiversitate. Muzica simfonică poate că realizează niște deschideri suplimentare de porți sufletești în ceea ce privește legătura omului cu aceste frumoase mamifere marine", a mai spus Adrian Bîlbă. Pentru spectacolul de astăzi, vizitatorii vor plăti doar biletul de intrare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Proiectul "Sunset Sea-mphony 2017" a debutat sâmbătă, 29 iulie, pe faleza Cazinoului din Constanța. Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Publicul poate asista în mod gratuit la toate concertele. "Am creat acest proiect pentru că noi suntem convinși că orașul Constanța are nevoie de evenimente culturale de calitate. Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât și pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock", a declarat managerul proiectului, Georgiana Rusu.

Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg și cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock românești și străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fost stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie același.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4199 secunde