€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Muzeul de Istorie și Edificiul Roman cu Mozaic, deschise mâine seară

Ştire online publicată Vineri, 19 Mai 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Ca în fiecare an, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța se alătură instituțiilor de cultură și își deschide larg porțile, mâine seară, în cadrul evenimentului de anvergură „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Astfel, cei interesați de istoria și arheologia clasică și medievală a Dobrogei vor avea posibilitatea de a vizita gratuit, sâmbătă, 20 mai, între orele 20.00 și 00.00, sala Tezaur de la parterul MINAC și expoziția permanentă de la etajul I.

Etajul II, corespunzător istoriei moderne și contemporane a românilor, va rămâne în continuare închis pentru reorganizare.

Accesul în muzeu se va face în mod organizat, în grupuri de câte 60 de persoane, nefiind permisă vizita simultană a mai mult de două grupuri, din motive de securitate.

Cu această ocazie, muzeografii invită publicul interesat să admire colecțiile de obiecte din sticlă, bijuterii și sculpturi antice expuse în sala Tezaur și să urmărească evoluția comunităților umane din preistorie până în perioada medievală. În ceea ce privește evoluția istorică, aceasta a fost reconstituită prin expunerea unor variate categorii de artefacte specifice culturilor lor materiale.

De asemenea, va fi permis accesul gratuit și în Edificiul Roman cu Mozaic, în grupuri mici, de maximum 30 de persoane. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.345 secunde