Muzeul de Istorie promovează valorile culturale în regiunea Mării Negre

Marţi, 23 Iunie 2020
148
De curând, a fost semnat contractul de finanțare între Nessebar și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, aferent proiectului "Black Sea Archaeology, History and Culture Portal - ARHICUP", în care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) este partener.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură de la malul mării, proiectul este finanțat prin programul "Joint Operational Programme for Cross-Border Cooperation under the European Neighborhood Instrument Black Sea Basin 2014-2020" și se va desfășura pe parcursul a doi ani. Obiectivul principal al proiectului este promovarea valorilor culturale în regiunea bazinului Mării Negre.

"Principalul produs va fi un portal web, unde vor fi încărcate reproduceri 3D ale unor artefacte, dar și modele informatice tridimensionale ale unor situri, monumente sau săpături arheologice. Portalul va include, de asemenea, o bibliotecă digitală, o colecție de hărți vechi ale regiunii, un Web-GIS pentru geo-referențierea obiectelor prezentate. Utilizatorii individuali care doresc să viziteze regiunea și sectorul turistic sunt printre grupurile țintă ale proiectului", au detaliat muzeografii constănțeni.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.28 secunde