€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

Muzeul de Istorie organizează atelier de pictură pentru nevăzători

Ştire online publicată Vineri, 09 Iunie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Constanța-Tulcea (ANR), organizează în data de 12 iunie, între orele 13.00-15.00, un atelier de pictură Ebru. Manifestarea are loc în cadrul pro-iectului ArheoTACT, coordonat de profesorul Serin Turkoğlu și susținut de către membri ai ANR, persoane cu dizabilități de vedere în diferite grade.

Potrivit organizatorilor, atelierul este parte integrantă a workshop-ului de restaurare și creație „Vibrația formelor”, care cuprinde două manifestări distincte, dar complementare: pictură Ebru și restaurare ceramică.

Trebuie amintit că, la ora actuală, pictura Ebru este o terapie prin artă, în multe țări din Europa fiind aplicată pentru copii și adulți nevăzători, cu rezultate pozitive, aceste persoane având nevoie de activități artistice-plastice pentru echilibrul interior. Astfel, fiecare culoare va fi reprezentată printr-o formă geometrică.

Reamintim că proiectul ArheoTACT, câștigat în cadrul programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” - ediția 2016 își propune facilitarea accesului persoanelor cu deficiențe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei, printr-o abordare fizică și de conținut.  Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele cu deficiențe de vedere. De precizat că proiectul este implementat în perioada 1 iulie - 31 august 2017.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7715 secunde