Muzeografii constănţeni colaborează cu omologii lor din Sevilla

Joi, 27 Mai 2021, 17:57
384
Zilele trecute, în contextul Săptămânii culturale „De la Italica la Tomis”, a debutat evenimentul cultural „El arte y el urbanismo a las fronteras de la romanidad: de Itálica a Tomis”. Principalul obiectiv al acestuia l-a reprezentat schimbul de bune practici în domeniul proiectelor culturale şi al activităţii ştiinţifice dintre Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Complexul Arheologic Italica şi Muzeul Municipal Fernando Marmolejo.

În acest sens, în perioada 24-28 mai, la invitaţia Consulatului General al României la Sevilla, o echipă de specialişti condusă de directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Aurel Mototolea, se află la Sevilla/Santiponce pentru a împărtăşi cu omologii spanioli, experienţa lor instituţională în implementarea proiectelor culturale şi ştiinţifice, în domeniu.

Astfel, echipa de specialişti din România a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii celor două muzee din Santiponce implicate în acest eveniment. Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor s-au axat pe tematica accesării de fonduri naţionale şi comunitare şi implementarea proiectelor culturale şi ştiinţifice. De asemenea, specialiştii au vizitat complexul arheologic Itálica şi nu numai. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4035 secunde