Muzeografii constănţeni colaborează cu omologii lor din Sevilla

422
Muzeografii constănţeni colaborează cu omologii lor din Sevilla - muzeografiiaurelmototolea-1622128049.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, în contextul Săptămânii culturale „De la Italica la Tomis”, a debutat evenimentul cultural „El arte y el urbanismo a las fronteras de la romanidad: de Itálica a Tomis”. Principalul obiectiv al acestuia l-a reprezentat schimbul de bune practici în domeniul proiectelor culturale şi al activităţii ştiinţifice dintre Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Complexul Arheologic Italica şi Muzeul Municipal Fernando Marmolejo.

În acest sens, în perioada 24-28 mai, la invitaţia Consulatului General al României la Sevilla, o echipă de specialişti condusă de directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Aurel Mototolea, se află la Sevilla/Santiponce pentru a împărtăşi cu omologii spanioli, experienţa lor instituţională în implementarea proiectelor culturale şi ştiinţifice, în domeniu.

Astfel, echipa de specialişti din România a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii celor două muzee din Santiponce implicate în acest eveniment. Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor s-au axat pe tematica accesării de fonduri naţionale şi comunitare şi implementarea proiectelor culturale şi ştiinţifice. De asemenea, specialiştii au vizitat complexul arheologic Itálica şi nu numai. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4772 secunde