Musulmanii se pregătesc de Kurban Bayram

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
836
Credincioșii musulmani se pregătesc să sărbătorească cel mai mare eveniment religios din anul islamic, Kurban Bayramul, Sărbătoarea Sacrificiului. Cele patru zile de sărbătoare vor avea loc în perioada 6-9 noiembrie.

Evenimentul comemorează gestul profetului Ibrahim (Avraam pentru iudeo-creștini), care, pentru a-și confirma devoțiunea față de Divinitate, alege să-și sacrifice propriul fiu, pe Ismail. Dar Allah, convingându-se de credința lui Ibrahim, l-a trimis pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altar, care a fost sacrificat în locul copilului.

Tradiția îi obligă pe musulmani ca, în această perioadă, să sacrifice un animal, fie batal, oaie sau vită, iar după ce împart carnea în trei părți egale, trebuie să o dă-ruiască vecinilor, săracilor și rude-lor. După rugăciunile de la moschee, musulmanii merg la cimitir, unde își cinstesc morții, după care fiecare credincios, cu situație materială bună, sacrifică câte un animal. În același timp, copiii merg cu colindul din casă în casă, sărutând cu respect mâinile celor mai în vârstă. Cu acest prilej, gospodinele prepară și vestitele dulciuri tradiționale, baclavale și sarailii. 


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.2888 secunde