Mugur Isărescu, premiat de Universitatea „Ovidius”

Ştire online publicată Marţi, 19 Martie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează astăzi, 19 martie, de la ora 11.30, la sediul de pe bulevardul Mamaia, ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. 


În vârstă de 70 de ani, Mugur Isărescu este un economist român, care îndeplinește în prezent funcția de guvernator al Băncii Naționale a României, dar care a primit și funcția de prim-ministru al României în perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000. 


Isărescu este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, el fiind guvernator al BNR din 1990. După absolvirea facultății, el a lucrat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială din București pentru următorii 19 ani. În acest timp, a luat contact cu țările cu economie de piață, participând la cursuri în Statele Unite. 


După Revoluția din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost numit Guvernatorul Băncii Naționale a României.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7072 secunde