Mugur Isărescu, premiat de Universitatea "Ovidius"

352
Mugur Isărescu, premiat de Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța organizează astăzi, 19 martie, de la ora 11.30, la sediul de pe bulevardul Mamaia, ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. 


În vârstă de 70 de ani, Mugur Isărescu este un economist român, care îndeplinește în prezent funcția de guvernator al Băncii Naționale a României, dar care a primit și funcția de prim-ministru al României în perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000. 


Isărescu este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, el fiind guvernator al BNR din 1990. După absolvirea facultății, el a lucrat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială din București pentru următorii 19 ani. În acest timp, a luat contact cu țările cu economie de piață, participând la cursuri în Statele Unite. 


După Revoluția din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost numit Guvernatorul Băncii Naționale a României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4139 secunde