"Mowgli", primul spectacol de balet al anului, la Teatrul "Oleg Danovski"

1490

Articole de la același autor

Publicul va putea urmări pri-mul spectacol de balet al anului la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", "Mowgli", sâmbătă, 27 februarie, ora 18.
Spectacolul, în regia și coregrafia lui Gheorghi Kovtun, a fost pus în scenă de Elizabeth Pândichi-Lux, având premiera în luna noiembrie a anului trecut. De atunci, nu a mai avut loc nici o reprezentație la Constanța, compania de balet susținând tradiționalul turneu din Germania, de unde s-a întors la începutul lunii ianuarie.
Fascinanta poveste scrisă de Rudyard Kipling, "Cartea Junglei", în care Mowgli este adoptat de animalele salbatice, nu se adresează, însă copiilor, ci publicului adult. În viziunea regizorului, jungla devine complexă, modernă, urbană: "Am trăit toată viața într-o junglă. Fiecare popor trăiește de altfel într-un loc al lui, în junglă. Spectacolul meu vorbește despre un om născut a rămâne neadaptat. Toate personajele baletului «Mowgli» sunt inspirate din realitate. Când am montat acest spectacol la Kiev l-am conceput ca pe un protest al propriei mele vieți", susține Gheorghi Kovtun.
În ciuda bugetului redus, Teatrul "Oleg Danovski" a reușit să aducă publicului iubitor de balet un spectacol nou: "Ne-am dorit să oferim un spectacol special, care a avut un buget mic, dar în care s-a pus mult suflet", declara, după premieră, Elizabeth Pândichi – Lux.
Îi vom putea revedea pe scenă pe Horațiu Cherecheș, Irina Ganea Mihaiu, Eliza Maxim, Antoniu Gheorghiu, Andrada Dedu, Dan Dumbravă, Alexandru Chiș, Sergiu Dan, Oana Dincă, Anca Strnad, Mihaela Vlasse, Rie Aoyagi, Dorina Drăgoeaș și Ana Maria Badea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9783 secunde