Motivul incredibil pentru care chiulesc elevii de la "Leonida"!

3128
6

În anul școlar de grație 2011-2012, când bacalaureatul se anunță la fel de draconic precum precedentul, care a făcut istorie neagră, la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida" din Constanța, elevii chiulesc pentru că nu au scaune pe care să stea la cursuri.
Reclamația a venit din partea unui părinte de la clasa a XIII-a C, care a refuzat să-și decline identitatea întrucât e sigur că i-ar face greutăți mari fiului său: "E în prag de bacalaureat și oricum nu pot să mă laud că e vreun model în clasă, dar, când am aflat motivul pentru care chiulește de la ore, am considerat că ar fi bine să mă adresez cuiva. Probabil ar fi trebuit să-i spun directorului, dar din același motiv pentru care nu vreau să-mi apară numele nu am ajuns nici la direcțiunea grupului școlar. Băiatul meu mi-a spus că preferă să stea pe banca din fața căminului, să-l vadă profesorii că e prezent, dar la cursuri nu intră, pentru că nu are scaun să stea!".

"Suntem un pic zgârciți!"
Ieri, ne-am deplasat la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida", pentru a constata cât de adevărat este un asemenea fapt, greu de crezut la o instituție despre care nu demult aflam că are fonduri extrabugetare de peste 30.000 de lei.
Prof. Doina Buta, director, ne-a întâmpinat cu afirmația "Deja au apărut reclamații!". Și a continuat prin a ne explica problema de anul acesta, respectiv mărirea efectivului de clase, de la 31 la 36: "Este un lucru benefic pentru colegii mei care nu s-au văzut șomeri, dar, din păcate, școala permite accesul a 30 de clase în două schimburi, motiv pentru care a trebuit să mutăm câteva clase la etajul I al căminului. Anul trecut și acum doi ani, la inițiativa mea, nu au existat clase în cămin, dar anul acesta ne-au forțat împrejurările". A confirmat în continuarea discuției că nu sunt scaune suficiente și că a solicitat RAEDPP un număr de 80.
Întrebată dacă din fondurile extrabugetare nu s-ar putea realiza o investiție urgentă în acest gen de mobilier, prof. Buta ne-a declarat că "suntem un pic zgârciți. Cu cei 30.000 lei pe care îi avem, ne dorim să cumpărăm urgent un kit camion-remorcă, foarte necesar pentru orele de conducere prevăzute în programa școlară".
Din informațiile pe care le primisem de la părintele reclamant, în cămin învață trei clase dimineața și trei clase seara. La ora documentării noastre, era doar o singură clasă la cursuri, a XIII-a A, celelalte, conform declarației directoarei, fiind la practică sau în clădirea școlii (??).
Imaginile dovedesc, însă, că nu a exagerat cu nimic respectivul părinte. Aceasta în condițiile în care instituția este implicată în proiecte europene de multe mii de euro, dar al căror traseu… financiar s-a blocat undeva, la ora actuală căutându-se soluții pentru a putea continua modernizările prevăzute.



Comentează știrea

Profu' de serviciu!
22 septembrie 2011
motive serioase!

...este foarte serios motivul. Cand eram mic, am auzit un banc despre chiulul de la scoala. Gigel lipseste intr-o zi de la scoala si atunci cand il intreaba invatatoarea, acesta se motiveaza:,, -Mi-a spalat mama chilotii,,! ,,Serios motiv,, raspunde invatatoarea. A doua zi iar lipseste. Cand vine la scoala invatatoarea il intreaba de ce mai lipsit acum? Gigel raspunde: ,,ieri dimineata, cand am plecat la scoala am trecut pe langa curtea Dv. si v-am vazut chilotii pe culme. Am crezut ca nu veniti la scoala...! Cam asa si la D.Leonida! Daca este adevarat, mai sanatos pentru toata lumea este sa fie inchisa scoala si toti sa fie trimisi la cules porumb....

director incmpetent
22 septembrie 2011
HA,HA,HA

31-36 elevi in clasa?unde sunteti cu legea,doamna director,nu v-a spus nimeni care sunt efectivele maxime ale claselor? se cunoaste ca sunteti numita politic. va dorim SRL-FERICIT si lene putina!

un observator
22 septembrie 2011
elevi

merge si cu clasa de 36 de elevi, e f bine cind acestia sunt la seral === au salarii haha ha, mai dau o mica atentie. Uite cum se completeaza veniturile

profu
22 septembrie 2011
puslamale

Daca vor sa invete stau si in picioare, si 2 pe-un scaun. Motive puerile, e insa ingrijorator faptul ca directiunea accepta asa ceva. Si mai si spune doamna directoare ca sunt cam zgarciti. Ciudat!

Viky
22 septembrie 2011
Atentie!

Cititi cu mai multa atentie! Este vorba de marirea numarului de clase de la 31 la 36 si nu de marirea numarului de elevi din clasa. Este neplacut sa vii la scoala si sa nu ai unde sta.

dan
11 decembrie 2011
caminul

va rog toti cei care citesc acest mesaj sa i-a cumva masuri.In camin este jale nu avem usi ,ne cade tavanul de la baie in cap, intra hoti peste noi sa ne i-a banii si telefoanele,nu avem caldura , nu avem paturi,pedagogul vine la servici cand isi aduce aminte ,iar administratorul practic nu exista, ne intrerupe curentul pentru ca noi sa nu mai consumam este teroare!!!!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seri culturale la Muzeul Callatis
Joi, 22 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Porți deschise la Cetatea Carsium
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu", frate cu turcu
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Suntem ca o mare-mică familie!"
Pagina a fost generata in 1.7563 secunde