Moș Crăciun și-a început călătoria în jurul lumii. Urmărește traseul în timp real

103
Moș Crăciun și-a început călătoria în jurul lumii. Urmărește traseul în timp real - mos-1514112208.jpg

Articole recomandate

Moș Crăciun a pornit, duminică, în călătoria lui din Ajunul Crăciunului de 510 milioane de kilometri, în care va vizita - la fiecare minut - 390.000 de case și va consuma 71,7 miliarde de calorii. El este urmărit de North American Aerospace Defense Command, unde vor fi primite peste 70.000 de apeluri telefonice și mai mult de 12.000 de e-mailuri, scrie News.ro.


North American Aerospace Defense Command (Norad) a început urmărirea lui Mosș Crăciun, din greșeală, în 1955. O reclamă la "Santa's Toyland" din magazinul Sears a fost publicată cu un număr de telefon la care Moș Crăciun putea fi sunat. Numărul respectiv aparținea colonelului Harry Shoup, care a primit primul apel de la un băiat. Așa a început tradiția de urmărire a Moșului.

Acum, în fiecare an, mii de voluntari răspund apelurilor și e-mail-urilor trimise de copii și adulți din întreaga lume. În 2007, Google a fost partener al Norad în urmărirea lui Moș Crăciun.

Moș Crăciun va călători 510.000.000 de kilometri, în ziua de Ajun, la o viteză fabuloasă de 10.703.437,5 km/h. Presupunând că în fiecare gospodărie există trei copii, Moșul ar trebui să facă 233.000.000 de opriri.

El trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut și, în urma efortului, va fi consumat aproximativ 71.764.000.000 de calorii.

Prima oprire a lui Moș Crăciun va fi Republica Kiribati, 32 de atoli din Oceanul Pacific, înainte de a face înconjurul lumii.

"Țineți minte, traseul lui Moș Crăciun poate fi afectat de vreme, așadar este imprevizibil", este un avertisment publicat pe site-ul Norad. "Aparent, el ajunge doar când copiii dorm".

În România, Moș Crăciun va ajunge în jurul orei 22.00. Traseul poate fi urmărit pe noradsanta.org.

Legenda lui Moș Crăciun

Personajul Moș Crăciun a apărut la mijlocul secolului al XIX-lea, în Statele Unite, ca urmaș îndepărtat al sfântului Nicolae.

Nu sunt cunoscute data nașterii și nici originea exactă ale lui Moș Crăciun. A apărut misterios în secolul al XIX-lea. Sfântul Nicolae, debarasat de mitră, de bastonul și de măgarul lui, a apărut în 1822 într-un poem pe care un teolog american l-a scris pentru copiii lui: "Vizita sfântului Nicolae, în Ajunul Crăciunului". În 1863, acel poem a fost ilustrat.

Sfântul Nicolae a luat de atunci trăsăturile unui bonom zâmbitor, bucălat, burtos și bărbos, pe care îl cunoștem în zilele noastre, îmbrăcat cu o pelerină și o pălărie roșie și zburând prin aer în fruntea unei sănii trase de reni.

Astfel s-a născut Moș Crăciun și i-a fost hărăzită o carieră îndelungată, apărând pe cărți poștale, în vitrine și în marile magazine, iar uneori pe coșurile caselor. Dar și în visele copiilor, care ezită să renunțe la legendă și să devină adulți, pentru că vor să creadă încă un an în povestea moșului aducător de cadouri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 22 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Anda Adam, concert la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.8095 secunde