Moment istoric la Colegiul "Mircea". "Unitate în diversitate pe pământ dobrogean"

847

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a găzduit, ieri, activitățile științifice și artistice dedicate Zilei Dobrogei. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și a reunit atât elevi și cadre didactice, cât și reprezentanți ai autorităților locale.

Sărbătoarea a debutat cu un recital de dansuri populare dobrogene, prezentat de ansamblul "Florile Dobrogei" al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân". Manifestările au continuat cu cea de-a patra ediție a Simpozionului Județean "Unitate în diversitate pe pământ dobrogean", unde profesorii de istorie au prezentat lucrări și proiecte despre personalități dobrogene, Liceul de fete "Domnița Ileana" în perioada interbelică, identitatea dobrogeană, educația în Dobrogea, stăpânirea otomană, importanța Mării Negre, vechi locuri - Tomis, Murfatlar, Techirghiol, Eforie Sud, Nifon - care au fost reunite în Culegerea de studii cu același titlu a simpozionului.

Proiectul județean "Să ne cinstim eroii" desfășurat în octombrie - noiembrie 2018 și-a desemnat câștigătorii la secțiunile desen, pictură și colaj, premiul întâi fiind obținut de elevii Teodor Țuțuianu, Ioana Valentina Nicu, de la Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia, Antonia Iuliana Burlacu, de la Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, Bianca Maria Tolnacs, Alexandra Grosu, de la Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia, Ioana Crâșman, Sebastian Burciu, de la Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu" Constanța, la Secțiunea desen, Beatrice Nicole Diaconescu, Briana Nan, de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța, Maria Preda, Maria Ignat, de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța, Samira Ramiș, Emma Buzamăt, de la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, Sofia Coroamă, Daria Grigore, Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" Constanța, la Secțiunea pictură, Mara Anais, Alesia Groza, de la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" Constanța, Anca Teodora Acornicesei, Cătălina Popescu, de la Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" Medgidia, Sara Panait, Alexandra Frigioiu, de la Școala Gimnazială nr. 12 "B. P. Hașdeu" Constanța, Daniela Tote, Alexia Petmezi, tot de la Școala Gimnazială nr. 12 "B. P. Hașdeu", pentru Secțiunea colaj.

"140 de ani de la revenirea Dobrogei la România sărbătoriți în anul Centenarului este un moment deosebit în istoria românilor, prilej cu care elevii și cadrele didactice marchează această zi prin activități omagiale în toate unitățile școlare. Totodată, este ziua în care toate etniile din Dobrogea își îmbină armonios obiceiurile și tradițiile și ne oferă un model de conviețuire într-un teritoriu cu o istorie zbuciumată", a declarat inspectorul școlar pentru istorie, prof. Paula Iordan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4779 secunde