Modele exotice în pictura interbelică românească, la Muzeul de Artă

260
Modele exotice în pictura interbelică românească, la Muzeul de Artă - muzeuldearta5-1637742506.jpg
Timp de câteva zile, în perioada 25 noiembrie- 2 decembrie, Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa organizează, în colaborare cu Muzeul de Artă Constanța, Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, Muzeul de Artă Brașov și Muzeul de Artă Tulcea, o serie de întâlniri artistice. Acestea îi au ca protagonişti pe studenții de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și pe masteranzii de la specializarea Educație Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii.

Acțiunea intitulată „Redescoperind Muzeul de Artă. Modele exotice în pictura interbelică românească” se va desfășura în cadrul a două serii de întâlniri, care vor avea loc la Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul de Artă Brașov și Muzeul de Artă Tulcea în zilele de joi, 25 noiembrie, respectiv 2 decembrie, începând cu ora 10.00.

În cadrul acestor sesiuni de lucru, studenții și masteranzii participanți vor realiza interpretări după maeștri ai picturii moderne românești din perioada interbelică, artiști care, descoperind Dobrogea și Balcicul, au surprins în lucrările lor exotismul lumii orientale. Potrivit reprezentanţilor Muzeului de Artă din Constanţa, atelierele se vor organiza în săli ale expozițiilor permanente din cadrul instituțiilor culturale constănțene, brașovene și tulcene, dedicate lucrărilor unor artiști precum Iosif Iser, Ștefan Dimitrescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Pătrașcu. Studenții, fie că se află la Constanța, Brașov sau Tulcea, vor interacționa cu ajutorul platformelor de comunicare online, în timp ce vor picta după lucrările aflate în cele trei muzee. Scopul activității este unul didactic, practica reinterpretării după marii maeștri fiind utilizată de-a lungul vremii și fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic. Grupele de lucru vor fi coordonate de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu și conf. univ. dr. Ovidiu Felipov. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1466 secunde