Moaștele Sfântului Andrei Criteanul, la Constanța

467
Cu prilejul prăznuirii Sfân-tului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României, duminică noapte, au sosit la Constanța părticele din moaș-tele Sfântului Andrei Criteanul.
Sfintele moaște au fost întâmpinate la Catedrala Arhiepiscopală, fiind aduse din Grecia de o delegație clericală condusă de Înaltprea-sfințitul Iakovos mitropolit de Mitilyne.
Cu acest prilej credincioșii l-au cinstit pe Sfântul Andrei Criteanul începând din noaptea de 27 spre 28 noiembrie cu Sfânta Liturghie de la miezul nopții, și vor continua până astăzi, 29 noiembrie, ora 16, când sfintele moaște vor fi duse în procesiune spre Peștera Sfântului Apostol Andrei. Aici vor putea fi cinstite de către credincioși până mâine seară, când se vor reîntoarce la Catedrala Arhie-piscopală, unde vor sta până sâmbătă, 3 decembrie.
Astăzi, de la ora 18.30, la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, se va oficia slujba Privegherii. De asemenea, mâine, la ora 8.30, va fi sfințit Agheasmatarul ridicat deasupra izvorului în care boteza Sfântul Apostol An-drei, iar la ora 9.30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de arhierei, pe esplanada amenajată în partea de miazăzi a bisericii mari a mănăstirii Peștera Sf. Ap. Andrei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Postul Crăciunului - credință sau lux?
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Minunile Cuvioasei Parascheva
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Opriți jertfele aduse satanei!"
Pagina a fost generata in 0.6057 secunde