Mitul Medeei, transpus în scenă la Teatrul de Stat Constanţa

215
Mitul Medeei, transpus în scenă la Teatrul de Stat Constanţa - mitulmedeei-1613316360.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, au avut loc o mulţime de evenimente culturale deosebite, în cadrul proiectului „Genius Loci” („Spiritul locului”), un proiect la care Teatrul de Stat Constanţa participă alături de parteneri din Italia, Spania, Grecia şi Franţa. Potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură, urmează rezidenţa spaniolă, organizată de Fundaţia Dansului „Alicia Alonso” din cadrul Universităţii „Regele Juan Carlos” din Madrid, iar, la sfârşitul lunii martie, artiştii de la Teatrul de Stat Constanţa vor participa la rezidenţa finală, din Italia, care se va încheia cu un spectacol inedit. Elementul inedit este că spectacolul, aflat acum în pregătire, la care vor participa artişti din Italia, Spania, Grecia şi România, va fi transmis în direct, online, din toate aceste ţări.

„Spectacolul are ca pretext mitul Medeei, în viziunea scriitoarei Christa Wolf, scenariul şi regia fiind semnate de Fabio Tolledi, vicepreşedinte al reţelei mondiale a Institutului Internaţional al Teatrului, afiliat la Unesco.

Medeea este un Genius Loci (spirit al locului) pentru constănţeni, dacă luăm în considerare legenda care spune că argonauţii au trecut pe la Tomis după ce au furat lâna de aur, iar pe aceste ţărmuri Medeea şi-a tăiat în bucăţi fratele, pe Absirt, împrăştiindu-i rămăşiţele în mare, pentru a scăpa de urmărirea tatălui lor. În viziunea Christei Wolf, mitul este diferit, Medeea nemaifiind vrăjitoarea nebună şi ucigaşă, ci o femeie-vraci şi clarvăzătoare, care este transformată în ţap ispăşitor pentru crimele tuturor bărbaţilor din jurul ei”, au precizat reprezentanţii TSC.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0249 secunde