Mitropolit al Bulgariei, la hramul mânăstirii din Adamclisi

147
Mitropolit  al Bulgariei, la hramul mânăstirii din Adamclisi - mitropolitalbulgariei-1447438336.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 14 noiembrie, în calendarul ortodox, este sărbătorit Sfântul Apostol Filip. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu IPS Ambrozie, Mitropolitul Durostorumului și Silistrei (Bulgaria), va oficia, începând cu ora 8, Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii "Sf. Ap. Filip", de lângă localitatea Adamclisi.

Originar din Betsaida Galileii, Sfântul Apostol Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. După Înălțarea Domnului la cer, Sfântul Filip a propovăduit credința creștină în Asia. Documente descoperite recent atestă faptul că Sf. Ap. Filip l-a însoțit pe Sf. Ap. Andrei în Schitya Minor (Dobrogea), pentru a face cunoscut cuvântul lui Dumnezeu.

De aceea, în 2005 a fost înființată, în apropierea localității constănțene Adamclisi, mănăstirea închinată Sf. Ap. Filip. Piatra de temelie a bisericii mănăstirii a fost pusă în 2007.

Mănăstirea deține o raclă cu moaștele Sfinților de la Adamclisi, descoperite în urmă cu mai bine de 30 de ani, în cripta secretă a celei mai importante basilici paleocreștine din complexul arheologic Tropaeum-Traiani din apropiere. În anul 2006, sfintele moaște au fost aduse de la Centrul de Cercetări Antropologice al Academiei Române în Dobrogea, inițial la mânăstirea Sf. Ap. Andrei, iar din anul 2007 au fost depuse la mănăstirea Sf. Ap. Filip.

Duminică, 15 noiembrie, în prima zi a Postului Crăciunului, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, de la ora 9. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5262 secunde