Mircistul Silviu Morcan a demisionat de la președinția Consiliului Național al Elevilor

887
Mircistul Silviu Morcan a demisionat de la președinția Consiliului Național al Elevilor - silviumorcan-1643015076.jpg
Duminică, 23 ianuarie, seară, printr-un mesaj transmis pe grupul de presă al Consiliului Național al Elevilor, mircistul Silviu Morcan, elev în clasa a XII-a G, și-a anunțat demisia din funcția de președinte al acestei formațiuni „din motive personale”.

Ales în urmă cu șase luni, în luna iulie 2021, Silviu ar fi avut un mandat de un an, dar s-a retras la jumătatea lui, conducerea CNE fiind preluată interimar de Robert Avram, actualul secretar executiv și președinte al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Retragerea constănțeanului vine la o săptămână după ce prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit la Guvern, după mai multe amânări, împreună cu Robert Avram. Prilej cu care s-a discutat despre bursele elevilor, solicitându-se revenirea la criteriile inițiale de acordare, în timp ce premierul a avansat ideea ca pragul pentru bursele de merit să fie 9.80.

În urmă cu câteva zile, Consiliul Național al Elevilor a inițiat o scrisoare deschisă, semnată și de unele dintre cele mai importante organizații de tineret și ale părinților - Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR), Organizația Salvați Copiii România, Fundația World Vision România, Părinții cer schimbare – grup civic, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (FePAL). Prin intermediul scrisorii se solicită miniștrilor Educației și Sănătății adoptarea unui algoritm/unei matrici de calcul în baza căruia/căreia să se decidă scenariul de funcţionare a unei şcoli și reintroducerea pragului de incidență a infectării într-o localitate în stabilirea scenariilor. De asemenea, este reclamată modificarea numărului de elevi infectați la care se decide carantinarea unei clase și introducerea obligativităţii testării pe bază de salivă pentru toţi elevii şi pentru întregul personal din învăţământ. Și nu în ultimul rând, dotarea şcolilor cu materialele sanitare necesare şi adoptarea unei instrucţiuni la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde