Mirciștii olimpici internaționali, premiați la Ministerul Educației

2074
Echipa de olimpici internaționali ai Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța a fost premiată de ministrul Educației, marți, 19 decembrie, la București, în cadrul unei ceremonii găzduite de Palatul Parlamentului. Elevii constănțeni, opt la număr, au reușit performanțe uriașe la diferite competiții internaționale pe discipline și au reprezentat cu cinste țara noastră.

Grație celor opt olimpici internaționali, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" se află, astăzi, pe locul al treilea, în țară, în ierarhia instituțiilor de învățământ din România aflate pe podiumurile celor mai importante competiții științifice internaționale.

"Oferim comunității constănțene aceste premii, opt premii internaționale, pentru care, colegiului nostru i-a fost oferită Diploma de Excelență, situându-ne pe locul al treilea la nivel național în ce privește numărul de premii, după Liceul Internațional de Informatică și Colegiul Național Tudor Vianu, ambele din București", a declarat, cu inima plină de mândrie, directorul CNMB Constanța, prof. Vasile Nicoară.

Scena s-a umplut când a fost nominalizat colegiul constănțean și a fost chiar un moment amuzant, căci, din cauză că erau foarte mulți, profesorii și elevii lor nu au încăput pe scenă în același timp.

"Pe măsură ce erau numite școlile, veneau câte doi, trei elevi și profesori, iar când a ajuns la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», au venit toți odată, s-a umplut scena. Pentru ca să urce și profesorii au trebuit să coboare elevii. Echipa din Constanța a fost foarte numeroasă", a povestit prof. Ion Băraru, coordonatorul Centrului de Excelență din cadrul CNMB și coordonatorul a zeci de echipe câștigătoare ale concursului NASA.

Pe rând, au urcat pe scenă elevii noștri: Răzvan Efrim, Mihai Iliant, George Chichirim, Paul Haidu Gerea, Răzvan Ursu, George Pantelimon Prodan, Robert Gabriel Pășcălău și Darius Gabriel Mardaru. Fiecare dintre ei a primit câte o sumă de bani, în funcție de premiul obținut, cea mai mare sumă fiind de 12.545 de lei, pentru premiul întâi absolut, și cea mai mică de 4.065 de lei pentru mențiune. De asemenea, au fost premiați și profesorii care i-au pregătit, dar și școlile din care provin.

Răzvan Efrim, acum elev în clasa a XI-a, pregătit de prof. Monica Dumitru, a câștigat medalia de bronz la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, desfășurată în luna mai 2017, la Copenhaga. Mihai Iliant, și el elev în clasa a XI-a, pregătit de prof. Gabriela Constantinescu, a câștigat medalia de bronz la Balcaniada de Matematică, desfășurată între 2 – 7 mai 2017, în Macedonia. George Chichirim, acum student la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a câștigat, în luna iulie 2017, pe când doar ce terminase clasa a XII-a, aur absolut la Balcaniada de Informatică din Chișinău, Republica Moldova, fiind pregătit de prof. Daniela Răvoiu și Mirela Chichirim. Paul Haidu - Gerea, și el student în prezent, la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii, a câștigat, tot în luna iulie 2017, medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie, din Thailanda, sub pregătirea prof. Monica Dumitru. Răzvan Ursu, acum în clasa a XII-a, coordonat de prof. Ion Băraru, a câștigat, în luna iulie 2017, la Yakutsk, Republica Saha, medalia de argint. George Pantelimon Prodran, elev în clasa a XII-a, s-a întors, în luna noiembrie 2017, cu o mențiune de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, fiind pregătit de prof. Adina Dogărescu. Robert Gabriel Pășcălău, elev în clasa a X-a, a avut dublă performanță, obținând bronz, la începutul lunii noiembrie, la Olimpiada Internațională de Astronomie, din Weihai, China, și argint, la sfârșitul lunii noiembrie, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, din Phuket, Thailanda. Marius Gabriel Mardaru, elev în clasa a IX-a, a luat, la rândul său, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, desfășurată în urmă cu două săptămâni, în Olanda. Acesta a fost pregătit încă din clasa a VI-a, de către prof. Lidia Carmen Zaharia și prof. Mihaela Deancu, pe vremea când era încă elev al Școlii Gimnaziale "Jean Bart" din Constanța, și, în prezent, este coordonat de prof. Monica Dumitru și de prof. Adrian Nicolescu, de la CNMB.

"Aceste premii reprezintă o mare bucurie pentru colegiul nostru. Odată cu confirmarea aceasta avem și noi confirmarea performanței elevilor noștri. Dar reprezintă și o obligație, rezultatele acestea obligându-ne să ne continuăm activitatea în același ritm", a mai spus directorul Vasile Nicoară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3902 secunde