Mirciștii mai aduc un premiu internațional la Constanța

182
Mirciștii mai aduc un premiu internațional la Constanța - turnirmatematic1401901209-1494453230.jpg

Articole de la același autor

Proiectul Un Giardino delle Giuste e dei Giusti in ogni scuola inițiat si coordonat ded-na profesoară Pina Arena de la Istituto d’Istruzione Superiore "G.B. Vaccarini" președinta FNISM Catania (Federația Națională a Profesorilor din Italia) se află anul acesta la a doua ediție și s-a extins deja dincolo de granițele Italiei.

Scopul proiectului este acela de a pune în valoare contribuția unor personalități, feminine în special, la construirea unei lumi a păcii, egalității în drepturi și libertății.

În cinstea acestora a fost plantat un copac însoțit de o plăcuță care face cunoscută activitatea personalității omagiate. În anul școlar 2015 – 2016, primul an al proiectului, au fost create 21 de grădini în 21de școli și spații publice din Lampedusa și până la Paris, trecând prin Catania, centrul proiectului și ajungând anul acesta și la Constanța.

Organismele care susțin proiectul sunt: Fundația "Giuseppe Fava", Asociațiile"Fildis"-Catania, "Osez le féminisme"- Paris, UDI-Catania și Legambiente-CataniaÎncepând cu acest an școlar, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a aderat la acestproiect, echipa fiind formată din prof. dr. Vasile Nicoară, prof. Mihaela Deancu, prof. Silvia Șoșoiu și prof. Florentina Gheorghe.

Elevii clasei a X a E, împărțiți în patru echipe au studiat activitatea următoarelor personalități: Viorica Agarici, Regina Elena, Elisabeta Rizea și Traian Popovici.

Toți patru s-au remarcat prin lupta lor împotriva abuzurilor și opresiunii și au reprezentat un exemplu deforță morală și de consecvență în apărarea unor principii etice.Lucrul la proiect s-a desfășurat în mai multe etape, fiecare dintre ele presupunândnegociere, discuții, împărțirea echitabilă a sarcinilor, capacitate de sinteză și bună cunoaștere alimbii engleze întrucât toate materialele realizate au avut și o versiune în limba engleză care afost trimisă în Italia, coordonatoarei proiectului. În final, fiecare personalitate a fost omagiată prin plantarea unui arbust (trei trandafiri cu port înalt și o Forsythia).

Distincția obținută de Colegiul Național "Mircea cel Bătrăn" în cadrul ceremonieidesfășurate la Ministerul Educației și Cercetării din Roma în data de 28 aprilie estePREMIUL INTERNAȚIONAL, acordat uneia dintre cele 21 de instituții participanteindiferent dacă se află sau nu pe teritoriul Italiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5668 secunde