Mirciștii i-au dat gata și pe nemți

699
Mirciștii i-au dat gata și pe nemți - liceumirceagf31-1316805965.jpg

În localitatea Obermachtal din Germania a avut loc, săptămâna aceasta, seminarul de deschidere a proiectului internațional "Donau verbindet" ("Dunărea unește"), care a fost lansat în luna martie.
Elevi din clasele VIII-XI din țări riverane Dunării (Bulgaria, Croația, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria) au prezentat proiectele dedicate acestei tematici.
De asemenea, elevi din școlile partenere ale Republicii Federale Germania, printre care și elevii Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, au realizat proiecte pe care
le-au trimis organizatorilor. Din cele 50 de lucrări trimise au fost selectate doar 14 pentru a fi prezentate la Obermachtal. Proiectul cu titlul "Hilfe für die Donau" ("Ajutor pentru Dunăre") a fost singurul prezentat și la festivitatea de deschidere. Cei prezenți au fost impresionați de profesionalismul cu care a fost realizat proiectul și de originalitatea și creativitatea abordării temei ecologice concretizate prin următoarele produse finale ale proiectului: o hartă a Dunării cu indicații asupra zonelor afectate (roșu fiind culoarea pentru situațiile critice), o hartă și o listă cu ostroavele Dunării care se pretează a fi declarate rezervații naturale, o broșură educativă care să documenteze desfășurarea proiectului pentru a fi împărțită elevilor din cele zece țări dunărene.
Elevele mirciste Alexandra Elena Colci, Anca Adam, Bianca-Andreea Tîrlungeanu și Bogdana-Amalia Calovic, îndrumate de profesorii Ion Băraru și Laurențiu Diamandi, au participat cu un joc de întrebări și răspunsuri, "Marele joc al Dunării".
Următoarea fază a proiectului va avea loc peste un an, la Belgrad. Iar conferința finală va fi găzduită de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" în luna septembrie 2013.
La întoarcere, prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", a declarat: "Oportunitatea participării la acest program se va concretiza prin includerea colegiului într-o rețea de școli europene care oferă noi perspective de pregătire în conformitate cu standardele europene. Alegerea Constanței ca loc de desfășurare al conferinței finale este o expresie a valorii proiectelor realizate la colegiul nostru și o consecință a numeroaselor parteneriate dezvoltate cu școli din majoritatea statelor bazinului dunărean".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu", frate cu turcu
Pagina a fost generata in 0.3754 secunde