Mircist medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională STEM

266
Mircist medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională STEM - mircist-1623692185.jpg

Articole de la același autor

Un elev la Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a câştigat, recent, medalia de aur la Olimpiada Internaţională Stem.

Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, coordonat de profesoara Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediției din acest an a Olimpiadei Internaționale STEM, secțiunea Math - Geo - Tech, desfășurată online. Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 de competitori și a câştigat medalia de Aur.

STEM reprezintă un sistem educațional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină știința, tehnologia, ingineria și matematica. Se înlocuiește predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învățare integratoare bazată pe modul în care metodele științifice pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Olimpiada Internațională STEM ( i – STEM Olympiad ) se adresează elevilor interesați de STEM, dornici să experimenteze modalități variate de a găsi răspunsuri la aplicații din lumea reală prin rezolvări de probleme.

Rezultatul de excepție obținut de mircistul Mihai Banioti, vine într-un an aniversar al Colegiului, care sărbătorește în această perioadă 125 de ani de existență și confirmă permanența educației de excelență realizată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2485 secunde