Mircist medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională STEM

Luni, 14 Iunie 2021, 20:30
194
Un elev la Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a câştigat, recent, medalia de aur la Olimpiada Internaţională Stem.

Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, coordonat de profesoara Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediției din acest an a Olimpiadei Internaționale STEM, secțiunea Math - Geo - Tech, desfășurată online. Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 de competitori și a câştigat medalia de Aur.

STEM reprezintă un sistem educațional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină știința, tehnologia, ingineria și matematica. Se înlocuiește predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învățare integratoare bazată pe modul în care metodele științifice pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Olimpiada Internațională STEM ( i – STEM Olympiad ) se adresează elevilor interesați de STEM, dornici să experimenteze modalități variate de a găsi răspunsuri la aplicații din lumea reală prin rezolvări de probleme.

Rezultatul de excepție obținut de mircistul Mihai Banioti, vine într-un an aniversar al Colegiului, care sărbătorește în această perioadă 125 de ani de existență și confirmă permanența educației de excelență realizată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.Pagina a fost generata in 0.258 secunde