€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

"Minunile" culturale ale Chinei, prezentate la Constanța

Ştire online publicată Luni, 12 Iunie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINA), în colaborare cu clasa Confucius (pentru limbă și cultură chineză) din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța a organizat, week-end-ul trecut, evenimentul cultural „Minunata Chină”. Precizăm că acesta este cel de-al treilea eveniment care are loc în cadrul seriei anuale de manifestări „Comori culturale ale Extremului Orient”, prin care MINA și-a propus să aducă la cunoștința publicului iubitor de cultură aspecte reprezentative ale culturii milenarelor civilizații asiatice din Extremul Orient.

În cadrul manifestării mai sus amintite au fost puse în scenă demonstrații de Taiji Quan și Taiji Sabie, prezentare de port tradițional chinezesc, dansuri, muzică și instrumente muzicale tradiționale, prezentare de artă culinară, precum și un atelier de caligrafie chineză, la care va putea participa activ și publicul prezent.

Clasa Confucius are ca principal obiectiv predarea limbii chineze, dar organizează și acțiuni științifice naționale și internaționale, schimburi științifice și culturale între România și Republica Populară Chineză, precum și alte activități culturale.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0693 secunde