Ministrul Sănătății, plângere penală în cazul salonului de înfrumusețare din mall

154
Ministrul Sănătății, plângere penală în cazul salonului de înfrumusețare din mall - herotemp-1550576474.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, azi, la Iași, că pe numele societății din București în care funcționa un salon de înfrumusețare în care se fac intervenții estetice ilegale va fi făcută o plângere penală, precizând că deja, prin Direcția de Sănătate Publică, a fost notificat mall-ul în care respectiva firmă funcționează că aceasta nu are autorizație.


"Ministerul poate face foarte multe. Ministerul este autoritate. Cred că, uneori, ne-am obișnuit să nu respectăm autoritatea sau poate nu s-a dorit a fi respectată autoritatea. Pe mine, personal, nu mă interesează ce spune firma. Eu spun că am niște reguli. Ministerul Sănătății a creat un cadru legal pe care această societate nu îl respectă. Prin urmare, Ministerul Sănătății, prin DSP București, a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care își desfășoară activitatea fără autorizație. Nu cred că într-un contract comercial nu există o clauză "dacă nu ești legal poți funcționa". Nu cred. Vom aștepta răspunsul și, bineînțeles, vom face plângere penală. Asta este clar", a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.


Ea a spus că, deși salonul de înfrumusețare ar fi trebuit să își suspende activitatea, acesta continuă să funcționeze ilegal.


"Inclusiv din Ministerul Sănătății a sunat cineva și s-a programat. Prin urmare, astăzi, măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a obține o suspendare sau o închidere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din luna septembrie (2018 -n.r). Avea un plan de conformare cu niște neconformități care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând însă să funcționeze ulterior, dar în alte condiții și nu cu act medical efectiv", a declarat Sorina Pintea.


Ministrul Sănătății a confirmat totodată că, în timpul controlului făcut de inspectorii DSP București, s-a constatat că mai multe produse medicale aveau termenul de valabilitate expirat.


În urma unor controale efectuate de DSP București a fost descoperit un cabinet de înfrumusețare care funcționează într-un mall din Capitală și care oferea inclusiv servicii medicale de injectare cu botox și acid hialuronic, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6136 secunde