Ministrul Educației: Ce se întâmplă cu programele ''Școală după școală'' și ''Masă în școli''

160
Ministrul Educației: Ce se întâmplă cu programele ''Școală după școală'' și ''Masă în școli'' - elevimasacalda-1574329542.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat joi că programele "Școală după școală" și "Masă în școli" vor fi corelate, iar pentru implementarea lor se va face un studiu.

"Ne dorim să realizăm programul 'Școală după școală' în fiecare unitate de învățământ. Vom face un studiu la nivelul Ministerului Educației și această dezvoltare va fi corelată și cu dezvoltarea programului 'Masă în școli'. Corelăm cele două programe", a precizat Anisie, prezentă la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, unde a participat la deschiderea unui congres internațional pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

În altă ordine de idei, Monica Anisie a subliniat că în acest moment nu se poate vorbi despre reducerea numărului de ore în școli și licee, iar acest lucru va fi introdus după revizuirea planurilor-cadru.

"Nu este vorba de o reducere a numerelor de ore acum. Pentru că există o lege și legea trebuie aplicată. Noi, împreună cu toți partenerii noștri, vom iniția dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că altfel nu se poate și nu vom lua nicio decizie din pix, pentru că nu avem cum să facem asta, ci după o consultare serioasă, consultare publică și abia după ce vom realiza aceste noi planuri-cadru vom trece la realizarea programelor. Nu pot rămâne aceleași programe, când, de fapt, toți părinții și copiii se plâng că este programa foarte încărcată", a afirmat ministrul Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5511 secunde