Ministrul Cristian Adomniței, acuzat de abuz în funcție

378
Președintele Agenției de Evaluare a Calității în Educație (AEACE), Gheorghe Rădulescu, a declarat, joi, că a depus o plângere penală, la Parchetul General, împotriva ministrului educației, Cristian Adomniței, pe care îl acuză de abuz în funcție contra intereselor publice și neglijență în serviciu.
Principalele motive care au stat la baza plângerii penale împotriva ministrului Adomniței se referă la  faptul că nu s-a realizat analiza simulării tezelor cu subiect unic din semestrul II al anului școlar 2006-2007, care, în opinia lui Rădulescu, ar fi demonstrat dificultățile ridicate de obiectivitatea acestui sistem de evaluare.
Mai mult, președintele AEACE a explicat că nu a existat un studiu de impact și o notă de fundamentare cu privire la tezele cu subiect unic, subliniind că nu au fost consultați partenerii sociali în acest sens, iar majoritatea inspectorilor generali s-au opus acestui sistem în ședința de la Calimănești, din iulie 2007.
Organizația a solicitat și la începutul lunii trecute premierului Tăriceanu să desființeze tezele cu subiect unic ca modalitate de admitere în liceu, considerând că examenul a fost fraudat la nivel național și a cerut demisia ministrului educației, Cristian Adomniței.
Într-o scrisoare deschisă, organizația îl atenționa pe premier că tezele cu subiect unic învață elevii să trișeze de mici, nu au rezultate relevante și nu sunt o metodă corectă pentru admiterea în liceu.
AEACE susținea că rezultatele tezelor sunt "false", considerând notele luate de elevi ca fiind prea mari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9147 secunde