Ministrul Cîmpeanu: Profesorii şi elevii vor purta permanent măşti de protecţie în şcoală

485
Ministrul Cîmpeanu: Profesorii şi elevii vor purta permanent măşti de protecţie în şcoală - cimpeanu-1612290062.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat marţi că elevii şi profesorii vor purta mască de protecţie permanent în şcoală, afirmaţie făcută în contextul în care din 8 februarie, când începe semestrul al II-lea, majoritatea elevilor vor participa fizic la cursuri.


El a făcut referire, într-o emisiune la Antena 3, la un ordin comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, care va apărea în perioada următoare, despre anumite reguli care trebuie respectate în unităţile de învăţământ.


"În acel ordin vor fi trecute, într-o manieră clară, aplicabilă, uşor de înţeles, toate aceste reguli care trebuie respectate. Din acest ordin, pot să vă spun cu siguranţă, nu se va face rabat de la obligativitatea portului măştii, spre exemplu. Permanent în spaţii interioare. Profesori şi elevi. În acelaşi timp, aş da exemplul unor sisteme de educaţie în care orele s-au desfăşurat fizic, cu efective întregi în clase, cu suprafeţe asemănătoare, dacă nu chiar identice cu cele din România, în care rata de infectare nu a crescut din cauza prezenţei fizice în şcoli. În acele şcoli, fiind ca în România, există bănci de câte doi elevi ,care stau unul lângă altul. Şi nu s-a întâmplat nimic, atâta vreme cât a existat această responsabilitate cu privire la portul măştii. Sunt 30 de elevi în clasă, grupaţi pe trei rânduri: zece, zece, zece pe fiecare rând. Doi în bancă, cinci bănci de câte doi. Aşa va fi şi la noi", a susţinut ministrul.


În opinia sa, purtarea măştii "este esenţială", "incomparabil mai importantă decât câţiva centimetri în plus sau minus" între elevi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde