Ministerul Educației asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă

1044
Ministerul Educației asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă - 1-1592926147.jpg

Articole recomandate

Senatul a adoptat, marți, în calitate de for decizional, propunerea legislativă prin care Ministerul Educației asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet, conform Agerpres.


În favoarea propunerii legislative au votat 103 senatori și 26 s-au abținut.


"Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive și acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate și (...) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activitățile de e-learning", prevede actul normativ amendat de Senat.


Propunerea legislativă, inițiată de un grup de parlamentari PSD, modifică Legea Educației Naționale 1/2011 astfel încât "procesul educațional să se poate desfășura și online".


"Votul dat astăzi de colegii senatori este istoric, pentru că marchează un pas uriaș pe care statul român îl face în direcția asigurării soluțiilor digitale pentru fiecare copil care primește bursă socială și pentru fiecare dascăl din România. Criza generată de pandemia de coronavirus a adus modificări uriașe procesului de predare-învățare, modificări pe care nu le putem ignora ca decidenți și datoria noastră, ca legiuitor, este să nu lăsăm niciun copil în afara procesului educațional. (...) Aștept promulgarea urgentă a legii de către președintele țării și voi urmări aplicarea ei, atât acum, în acest an de criză, dar și în anii care vor urma. Este clar că pregătirea directă, la clasă, va fi tot mai mult completată de componenta educațională digitală", a afirmat, potrivit unui comunicat transmis, marți, AGERPRES, deputatul PSD Roxana Mînzatu, inițiatoare a legii.


Deputatul PSD a criticat votul de abținere al parlamentarilor PNL, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.


"În Camera Deputaților, PNL a votat cu abținere acest proiect, fugind de responsabilitate și evitând să dea ochii cu realitatea pe care o trăiesc sute de mii de copii din România, care nu au resursele necesare pentru achiziția unei tablete sau a unui laptop în vederea pregătirii școlare. În Senat, PNL a votat tot cu abținere. Este rușinos pentru orice ales al cetățenilor să se abțină de la o astfel de lege, este un semn că nu le pasă de copiii din România reală, cei care au fost excluși total din actul de educație pe parcursul lunilor din urmă, doar pentru că nu au avut dispozitive sau conexiune la internet. Acesta este PNL, aceasta este gândirea lor și grija pe care o arată față de copiii vulnerabili ai României. Votul dat astăzi marchează deschiderea unei noi etape în învățământul de stat, mai ales că de aici încolo toate guvernele vor fi obligate prin lege să vină în sprijinul copiilor cu posibilități materiale reduse și să bugeteze, an de an, dotări digitale pentru aceștia, dar și pentru toți dascălii", a adăugat Mînzatu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8693 secunde