Mii de copii iubitori ai sporturilor s-au distrat la "Bucurie în Mișcare"

284
Mii de copii iubitori ai sporturilor s-au distrat la

Articole de la același autor

Mii de copii, dar și adulți s-au distrat și au făcut mișcare, în week-end, în Piața Ovidiu din Constanța. Asociația 11even și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Constanța și Grupul Local de Tineret Constanța au organizat în 1 și 2 iunie festivalului "Bucurie în Mișcare".




A fost pentru prima dată când evenimentul a ajuns în orașul de pe malul Mării Negre, deși elevii constănțeni au avut ocazia să testeze atmosfera de festival la Bucurie în Mișcare Mamaia Nord - program de trei săptămâni derulat pentru al doilea an consecutiv în cortul estival Kaufland și desfășurat pe parcursul lunii mai. "Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie", spune Paula Șipoș, coordonator național al programului.


Festivalul Bucurie în Mișcare a fost organizat împreună cu o serie de susținători ai mișcării din Constanța, asociații, ong-uri și cluburi sportive și a beneficiat de implicarea unei echipe de 50 de voluntari. Organizatorii estimează că peste 7.000 de persoane au trecut prin spațiul dedicat evenimentului și au participat la activități, în cele două zile de festival. Participanții au apreciat clasele oferite în prima zi de Alexandru Valah, câștigător Ninja Warior, și Beatrice Olaru, câștigătoare Exatlon România, care au promovat mișcarea făcută în familie, iar momentul de întâlnire cu campionul olimpic Ivan Patzaichin, de duminică, i-a emoționat pe adulți și i-a inspirat pe copii. Constanța a excelat la arte marțiale: pe lângă aikido, promovare realizată în baza unui parteneriat cu Fundația Română de Aikido Aikikai. Constănțenii au putut vedea Dansul Săbiilor, cu Sobukan Constanța, demonstrație de karate, cu Ashira, demonstrație de mânuire a armelor japoneze străvechi și tehnici de luptă, cu Aikibudo & Katori ShintoRyu. De asemenea, copiii au învățat cum să se apere, cu Thae Chun Do și s-au distrat la Karate Dinamik.


Peste 600 de copii între cinci și 16 ani și-au evaluat abilitățile fizice înnăscute cu ajutorul metodei SportAnalytik, promovată pentru prima dată la nivel național prin intermediul evenimentelor Bucurie în Mișcare. Prin înregistrarea performanțelor la parcurgerea a cinci probe simple - Aplecări înainte, Poziția berzei, Săritura de pe loc, Aruncarea mingii, Alergare în T - a fost generat un raport sportiv care măsoară mai multe calități - flexibilitate, echilibru, explozie, forță și agilitate - și sugerează cinci sporturi care se potrivesc acestora.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7126 secunde