Mii de constănțeni au luat cu asalt Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie

381
Mii de constănțeni au luat cu asalt Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie - 7421f9a5c324f16711e12467bfcf268e.jpg

Articole de la același autor

De Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată pe 18 mai, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (MINAC) și Muzeul de Artă din Constanța s-a putut intra gratuit marți seară, prilej cu care cele două instituții au fost "invadate" de mii de persoane, în special de tineri.
Curioși să admire colecțiile cele mai interesante din patrimoniul MINAC, aproximativ 1.300 persoane au luat cu asalt sălile muzeului, motivați de accesul gratuit, dar și de posibilitatea de a face un tur al instituției pe timp de noapte.
Așa cum ne-a spus dr. Gabriel Custurea, directorul MINAC, spre deosebire de anul trecut, această ediție a Zilei Internaționale a Muzeelor a adus mai mulți vizitatori, în special din rândul tinerilor. Mai mult decât atât, datorită unei bune organizări a personalului, nu au mai avut loc incidente, față de anul trecut, când unii vizitatori au zgâriat două vitrine din Sala Tezaur. Nici de la Muzeul de Artă nu au lipsit vizitatorii nocturni, care au admirat lucrările din bogatul patrimoniu al instituției până la miezul nopții.
În aceeași seară, muzeele au oferit publicului și concerte de muzică clasică și orchestrale. Astfel, la MINAC au putut fi ascultați studenții și masteranzii Facultății de Artă, Catedra Interpretare Muzicală Canto, din cadrul Universității "Ovidius", în timp ce la Muzeul de Artă Corul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"a susținut un concert din repertoriul religios internațional, urmat de un concert de tubă și pian în interpretarea Nataliei Gribnic și a lui Iurie Postolache.
Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită de Consiliul Internațional al Muzeelor, având sloganul "Muzeele pentru armonia socială", anul acesta fiind sărbătorită în 42 de țări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : Apariții editoriale
Pagina a fost generata in 3.2758 secunde