€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Mihai Daraban le-a vorbit studenților despre "panorama necosmetizată a economiei românești"

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Mai 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Cea de-a doua zi a Sesiunii de Comunicări Științifice a Studenților și a Cadrelor Didactice de la Universitatea „Andrei Șaguna” s-a bucurat de participarea președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, care a susținut o conferință la instituția de învățământ constănțeană. Ajunsă la ediția a XXV-a, sesiunea antrenează o mare parte a studenților și a cadrelor didactice șaguniste într-o activitate științifică ce are în fiecare an rezultate tot mai bune. Mai mult decât atât, de zece ani, de la aderarea României la Uniunea Europeană, programarea eveni-mentului științific a avut rolul de a celebra ziua Uniunii Europene. 


Astfel, pe parcursul a două zile, atât studenții, cât și profesorii de la cele patru facultăți ale universității au avut prilejul de a-și prezenta cele mai însemnate lucrări, care reflectă preocupări de cercetare în domeniul specializării lor. De asemenea, li s-a oferit prilejul de a se întâlni și cu practicieni din diverse domenii, care să le lărgească orizontul cunoașterii. Astfel, după deschiderea festivă, în plen, a sesiunii, au avut loc decernări de diplome pentru Voluntarul UAȘ al anului și pentru absolvenții cursurilor de prim ajutor. 


Un alt reper important al sesiunii a fost deschiderea urnei în care studenții au introdus voturile lor pentru cele mai apreciate cadre didactice, la finalul unui tradițional exercițiu democratic. 


Atelierul de lucru cu tema „România și UE în viziunea studenților Erasmus” a marcat un deceniu de istorie comună a României și Uniunii Europene și tot atâția ani de când primul student șagunist a beneficiat de studii în străinătate, cu ajutorul programului european Erasmus, la care UAȘ a aderat. 


Studenții și-au continuat pre-zentarea lucrărilor pe secțiuni și vineri, 12 mai, activitățile continuând cu un deosebit de important eveniment științific, conferința „România și investițiile străine”, susținută de președintele CCIR, Mihai Daraban. Acesta le-a prezentat celor aflați în sală o panoramă necosmetizată a economiei românești, accentuând asupra importanței capitalului străin și arătând care sunt greșelile guvernărilor și căile ce ar trebui urmate pentru optimizarea situației capitalului autohton.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8022 secunde