La Universitatea "Andrei Șaguna"

Mihai Daraban a vorbit despre problemele economiei românești

264

Articole recomandate

Universitatea "Andrei Șaguna" a găzduit conferința "Diplomația economică", susținută de președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban. 


Evenimentul s-a desfășurat în marja Conferinței internaționale "Securitatea și stabilitatea la Marea Neagră", organizată de această universitate în octombrie 2016, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România și Camera de Comerț a României. De asemenea, reprezintă un preludiu al celei de-a doua ediții a conferinței internaționale, care va avea loc în primăvară.


Mihai Daraban a prezentat un tablou foarte viu, cu cele mai relevante cifre, al economiei actuale a României, accentuând asupra câtorva aspecte mai puțin discutate în spațiul public, abordând și problemele legate de instabilitatea legislativă din România, de lipsa de corelare dintre învățământul românesc de stat și nevoile economiei reale, de deficiențele cul-turii organizaționale din firmele românești, toate acestea influențând negativ productivitatea. 


De asemenea, președintele CCIR s-a referit pe larg la contextul geopolitic actual și la "resetarea" ce se va fi produs la numai câteva ore de la conferința ce a avut loc chiar vineri, 20 ianuarie, în aceeași zi cu ceremonia de instalare a noului președinte al SUA, Donald Trump. 


Adevăratele probleme ale economiei românești au fost evidențiate de Mihai Daraban, spre beneficiul real al studenților și profesorilor Universității "Andrei Șaguna", care au umplut Sala Senatului până la refuz. 


Tema diplomației economice va mai fi abordată și dezvoltată la cea de-a doua ediție a Conferinței internaționale "Securitatea și stabilitatea la Marea Neagră", alături de alte subiecte reflectate de titlul conferinței, subiecte a căror relevanță este cu atât mai mare cu cât ele sunt discutate la Constanța, zonă de o importanță strategică ce nu mai trebuie argumentată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3171 secunde