Omagiu lui George Enescu la Constanța

Mihaela Tomescu prezintă la Colegiul "Regina Maria" un recital al tinerilor interpreți

2131
Mihaela Tomescu prezintă la Colegiul
În această duminică, de la ora 12, iubitorii muzicii clasice sunt invitați la un recital vocal-instrumental susținut de tineri interpreți, laureați ai olimpiadelor zonale și naționale din Constanța, București, Tulcea.
Evenimentul va avea loc în sala de concerte "Sergiu Celibidache" a Colegiului Național de Artă "Regina Maria", fiind înscris în programul de activități artistice care se desfășoară sub egida Festivalului Național "Remember Enescu", ajuns la ediția a X-a. De asemenea, acțiunea se încadrează în parte-neriatul dintre Colegiul Național de Artă "Regina Maria" și Fundația "Remember Enescu".
Recitalul va fi prezentat de prof. Mihaela Tomescu, președinta fundației "Remember Enes-cu", cunoscută pentru îndemnu-rile adresate cu fiecare ocazie tinerilor ca, în fiecare an, să învețe câte o creație din opera lui George Enescu. Mihaela Tomescu este, de asemenea, mama cunoscutului violonist Alexandru Tomescu, posesorul viorii Stradivarius Elder – Voicu, pe care îl vom putea asculta într-un recital la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", pe 20 mai.
Din program vor face parte lucrări din creații ale compozito-rilor Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Saint-Saens, Mendelssohn Bartholdy, Ceaikovski, Enescu, P. Constantinescu sau T. Brediceanu.
Îi vom putea asculta interpretând la pian, vioară chitară, oboi, clarinet, dar și vocal pe: Teodor Dumitru, Mihai Bădăruță, Adrian Radu Mihai, E-milia Botezatu, Radu Prisada, Simona Cernagor, Bianca Gavrilescu, Iani Cucliciu, Sorana Stoianov, Andreea Diana Blidaru, Laura Șandru, Andreea Mădălina Runceanu, Sabina Oprea, Vasile Ignat, Florentina Barbu Ciosvarda, Ciprian Melente și pe Con-stantin Trașcă.
Fundația "Remember Enes-cu" a fost înființată în 1990 de către Mihaela și Adrian Tomescu, având ca principal obiectiv omagierea personalității muzicianului George Enescu prin organizarea de concerte, Masterclass-uri, concursuri sau recitaluri. De asemenea, pro-movează creația românească pentru vioară, pian și alte instrumente și sprijină inițierea de programe de educație muzicală pentru tineri.
Organizatorii recitalului de duminică sunt prof. Daniela Gardon, prof. Nicoleta Heroiu, directorul Colegiului de Artă "Regina Maria" și prof. Mihaela Tomescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3021 secunde