€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

"Micul infern" ajunge, astăzi, pe scena Casei de Cultură

Ştire online publicată Luni, 11 Decembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii îi pot admira, astăzi, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în „Micul infern“, pe actorii Ileana Stana Ionescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoș Stemate, Daniel Badale și Fulvia Folosea.

Aceasta este cea mai cunoscută piesă a lui Mircea Ștefănescu și ne prezintă universul mic-burghez al unei familii tipice din capitală, din perioada anilor 1908-1948. Bineînțeles că micul univers conjugal (cuplul Vernescu și frumoasa sa soție) are nelipsitele sale personaje tangențiale, care dau savoare, sare și piper vieții de familie, care nasc intrigi, dar și situații comice sau melancolice.

Organizatorii spun că primul act trece în revistă aniversarea a cinci ani de căsnicie a proaspătului cuplu, într-un moment de criză familială, în prag de divorț, datorat demisiei căpitanului Vernescu din cadrul armatei. Apoi, în actul al doilea, după 25 de ani, familia trece printr-o altă criză, de data aceasta generată de amenințarea pe care o reprezintă secretara actualului avocat Vernescu. În actul trei, după o viață petrecută împreună, după 45 de ani de căsnicie, după copii și nepoți, după griji și bucurii, toate personajele „micului infern” privesc înapoi cu nostalgie și cu bucuria că încă sunt împreună.

Așadar, binecunoscutul regizor Mircea Cornișteanu ne propune o montare clasică, „curată”, a acestui text, în care spectatorul se bucură de nuanțele personajelor și ale dialogului, savurând parfumul unor vremuri dispărute, dar nu uitate, de pe când Bucureștiul era Micul Paris, până la venirea comunismului.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7434 secunde