Mici și talentați! Elevii din Năvodari, premiați la festivalul "Spiritul lui Caragiale"

386

Articole de la același autor

Elevi din mai multe județe din țară și din județul Constanța s-au întrecut, week-endul trecut, la festivalul de teatru "Spiritul lui Caragiale". Evenimentul, găzduit de Palatul Copiilor din Constanța și organizat de Școala gimnazială "George Enescu", a ajuns la cea de-a XIII-a ediție și este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale fără finanțare MEN.

La manifestare, proiectată ca un concurs național de artă dramatică, s-au întrecut, într-ale teatrului, elevi din școlile și liceele constănțene și din țară (județele Bacău, Prahova, Vaslui și municipiul București), fiind puse în scenă 27 de momente din opera mereu actualului Caragiale. Concursul s-a desfășurat sub două secțiuni: artă dramatică și artă plastică, pe categorii de vârstă: învățământ primar, gimnaziu și liceu. Aceste secțiuni au conținut teatru, monolog și adaptare după operele lui Caragiale, concurs de afișe, grafică și creații literare. Întreaga activitate a avut ca scop valorificarea și dezvoltarea competențelor artistice ale elevilor și cultivarea sensibilității pentru frumos.

Întreaga activitate a fost coordonată de prof. Vasile Coman, prof. Liliana Ianțuc, prof. Cristina Popa, prof. Alina Mărgărit și prof. Nina Nicolau, aceștia fiind inițiatorii acestui festival a cărui primă ediție a avut loc în anul 2004, în Școala "George Enescu" Năvodari și care a cunoscut o evoluție remarcabilă până la nivel național.

Jurizarea a fost realizată de Valentin Sgarcea - cronicar dramatic, profesor la Școala Gimnazială nr. 12 Constanța, Liliana Bărăscu - actriță a Teatrului de Stat Constanța, prof. Sorina Plopeanu - directorul Casei Corpului Didactic Constanța, prof. Manuela Butuman - director al Școlii "George Enescu". Președintele juriului, Bogdan Caragea - director artistic al Teatrului de Stat Constanța.

Dacă la ediția anterioară, trofeul festivalului a fost obținut de trupa "Eden" de la Școala Gimnazială nr. 1 Bughea de Jos din județul Argeș, cu piesa "Năpasta", câștigătorii trofeului acestei ediții au fost elevii Școlii Gimnaziale "Tudor Arghezi" din Năvodari, pentru adaptarea "Nu momente... monumente", realizată sub îndrumarea prof. înv. primar Victoria Suditu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6615 secunde