"Metamorfozele lui Ovidiu" se joacă la Edificiul Roman cu Mozaic

268

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății" continuă cu reprezentații de mare valoare.

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, Teatrul Dramatic "Jordan Jovkov" din Dobrici (Bulgaria) îl va aduce pe scenă pe "Zorba grecul", iar actorii Teatrului Municipal din Baia Mare își vor încânta spectatorii în piața Ovidiu, de la ora 21.30, când vor prezenta spectacolul "Zorba’s Dionysos".

Această piesă este o punere în scenă liberă, după un scenariu inspirat de opera lui Nikos Kazantzakis. Spectacolul decantează întâmplări și fapte din viața neasemuită a legendarului Zorba, figură dionisiacă de grec adevărat, care a adunat în jurul său personaje pitorești, pe care le-a învățat să iubească viața și să înțeleagă moartea. În spectacolul regizorului Marcel Țop, Zorba este viu, trăiește în fiecare dintre noi și, asemeni zeului Dionysos, așteaptă să fie invocat și chemat la o cană cu vin.

Duminică, 25 iunie, ziua debutează cu colocviul "Ovidiu 2000 de ani pontici", eveniment care se va desfășura la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie. Apoi, la ora 18.00, Teatrul de Stat din Constanța va găzdui trupa "Liviu Rebreanu" de la Teatrul Național Târgu-Mureș, care a adus la malul mării un spectacol semnat de Gigi Căciuleanu, "Vivaldi și anotimpurile".

Spectacolul este conceput și construit ca o coregrafie, cerându-li-se actorilor să reacționeze și ca niște dansatori profesioniști, iar dansatorilor profesioniști, să devină (sau să redevină) și actori.

Plecând de la realitatea că Anotimpurile lui Vivaldi sunt foarte populare, dar, în același timp, sunt și o parte a muzicii culte, Căciuleanu a realizat un spectacol coregrafic impregnat de un dans care este atât doct, cât și popular.

Apoi, de la ora 21.30, Astragali Teatro din Lecce (Italia) va juca spectacolul "Metamorfoze. Femei ce rezistă violenței zeilor", la Edificiul Roman cu Mozaic din Constanța. De data aceasta, poemul transformării neîncetate, "Metamorfozele lui Ovidiu" este transpus scenic de regizorul italian Fabio Toledi, cu accent pe neîncetatul conflict dintre zei și umanitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5996 secunde