Meșteșugurile tradiționale dobrogene, reînviate la muzeul Callatis

Joi, 17 Septembrie 2015
104
"Meșteșugurile și tradițiile culturale din Dobrogea vor fi reînviate, la sediul muzeului Callatis, vineri, 18 septembrie 2015, începând cu ora 11.00, cu susținerea unor oameni interesați de promovarea valorilor culturale dobrogene. În septembrie 2015 se derulează, în instituțiile muzeale din întreaga țară, diverse activități culturale prilejuite de cea de-a XXIII-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului. Inițiate în anul 1985, de către Consiliul Europei și Comisia Europeană, Zilele Europene ale Patrimoniului au fost marcate în România, pentru prima dată, în anul 1992. Cu acest prilej, muzeele, institutele de cercetare, universitățile și celelalte instituții culturale care dețin obiecte de patrimoniu organizează evenimente menite să promoveze patrimoniul cultural pe care îl dețin. 


La începutul anului 2015, Consiliul Europei a propus, ca temă pentru acest an, "Patrimoniul tehnic și industrial", iar în România s-a stabilit ca titlul evenimentelor organizate în 2015 să fie "De la meșteșug la industrie – patrimoniul tehnic și industrial din România". În acest context, Muzeul "Callatis", din cadrul Complexului Cultural "Callatis" din Mangalia, va încerca să readucă în atenția celor interesați de istorie, tradiții și obiceiuri, îndeletnicirile tradiționale dobrogene și măiestria meșterilor creatori de patrimoniu cultural material. 


La evenimentul cultural, organizat la sediul Muzeului "Callatis", vor participa oameni de cultură și elevi ai celor trei licee din Mangalia. Elevii Liceului Teoretic "Callatis" vor veni însoțiți de director Luminița Pătrînoiu, elevii Colegiului Economic vor participa împreună cu director Simona Ciobănel și prof. Ibolya Negoiță, iar elevii de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" vor fi însoțiți de director Corina Mihalache. Alături de ei, sunt așteptați la muzeu toți cei interesați de istorie, cultură și meșteșugurile tradiționale dobrogene. 


Pagina a fost generata in 0.2835 secunde