Mesajul Patriarhiei Române pentru protestatarii din Piața Victoriei

716
Mesajul Patriarhiei Române pentru protestatarii din Piața Victoriei - daniel-1533996172.jpg

Articole recomandate

Patriarhia Română spune că întreaga țară este îngrijorată din cauza violențelor din Piața Victoriei și îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. De asemenea, Biserica afirmă că trebuie încurajate și cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României, scrie Digi24.ro.


"Întreaga țară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de "factor al păcii sociale" (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violența și polarizarea societății nu sunt benefice pentru țară", precizează Patriarhia.


De asemenea, instituția îndeamnă preoții și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române să se roage "pentru pacea și unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi" și spune că, în același timp, trebuie încurajate și cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0922 secunde