Ileana Jean și-a lansat a doua carte

"Mereu mi s-a pus eticheta de sora lui Jean Constantin"

1065

Articole de la același autor

În luna în care Biblioteca Județeană "I.N. Roman" îi consacră actorului Jean Constantin o expoziție, sub titlul "Valori ale culturii dobrogene", ieri, sora acestuia, Ileana Jean, și-a lansat cea de-a doua carte.

Cu o carieră didactică de 34 ani, astăzi, la vârsta de 76 ani, binecunoscutul pedagog și mentor a numeroase generații de liceeni, Ileana Jean, a prezentat cartea autobiografică "Izvorul Vieții - Întoarcerea acasă", tipărită la Editura Muntenia.
A predat la Liceul Economic Special, a fost director al Școlii nr. 7, la Colegiul Energetic a petrecut 11 ani la catedră, apoi la "Eminescu" și la "Călinescu".
Prezenți, ieri, la eveniment, am întrebat-o pe autoare în ce măsură i-a marcat existența faptul că a fost sora regretatului actor. "În niciun fel, pentru că eu întâi sunt profesoara Ileana Jean și în al doilea rând sunt sora actorului Jean Constantin. Pentru că mereu mi s-a pus această etichetă. Or, Dumnezeu a vrut să fim egali în fața lui și fiecăruia să-i dea o identitate. Toți suntem unici și specifici. Ne asociem cu ceilalți în probleme comune, dar nu ne identificăm.
În cartea de față, nu-i pomenesc numele, mă refer la părinții mei și la destinul meu. Am scris lucruri pe care le-am trăit eu, n-avea rost să scriu despre el. Am fost mereu în tabere diferite. El a promovat cultura, iar eu am fost legată de cărți. Dar asta nu înseamnă că nu ne-am iubit. În măsura în care el se mândrea cu mine, sigur că și eu mă mândream cu el. Pentru că l-a moștenit pe tata, care era un mare talent. Cânta frumos, un pontos și un năstrușnic și inventiv", ne-a declarat Ileana Jean.
Prezență discretă în lumea literară, Ileana Jean a publicat doar un volum de versuri, în 1982, cu titlul "Vasul Danaidelor", la Editura Litera, preferând mai mult lumea cărților decât lumina reflectoarelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Monden : Iată cum arată bustul lui Jean Constantin
Pagina a fost generata in 0.9331 secunde