Megara adusă la Callatis

1475
1
Megara adusă la Callatis - callatisruine-1341949592.jpg
La Callatis, colocviul internațional "Megarika. Noi cercetări cu privire la arheologia, epigrafia și istoria cetăților din Megarida și ale coloniilor megariene din Pontul Euxin" și-a deschis lucrările luni. "Importanța acestui simpozion internațional constă în faptul că șapte oameni de știință, care efectuează cercetări arheologice în Grecia, la Megara, au venit să susțină comunicări la Mangalia, Callatisul fiind una dintre coloniile antice ale Megarei. Este o premieră pentru lumea științifică românească" a explicat Sorin Marcel Colesniuc directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia. Pe lângă cei șapte cercetători ai Megarei sunt prezenți și alți oameni de știință din Franța, Italia, Germania, Olanda, Israel și România. În total se vor susține 25 de comunicări în cadrul întâlnirii științifice. Între altele, despre arhitectura megariană, despre manage-mentul apei, circulația monedelor în antica Megara, circulația persoanelor între marea Egee și Pontul Euxin și, desigur, despre orașul antic Callatis, colonie a Megarei, și papyrusul său.
Colocviul a fost organizat, în colaborare, de Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, aflat în subordinea Academiei Române, College de France, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Arheo-logie Callatis Mangalia.
Megara este un oraș antic din Grecia, la Golful Saronic. Aceasta era unul dintre cele patru districte ale peninsulei Attica. În vremuri istorice, coloniștii din Megara (cca. 667 î.Hr.) au fondat Bizanțul, precum și Chalcedon și, în Sicilia, Hyblaean Megara, un mic polis la nord de Siracusa. Cel mai faimos cetățean al Megarei în antichitate era Euclid.

Comentează știrea

il dottore
11 iulie 2012
Megara

Ptr exactitate Callatis este colonie a Heracleei Pontice

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Proiecție gratuită la Cityplex
Miercuri, 11 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Avion reținut la sol în Beirut
Pagina a fost generata in 2.0713 secunde