Meditaţii plătite cu vouchere de la Ministerul Educaţiei. Asociaţiile de elevi cer ore remediale la şcoală

401
Meditaţii plătite cu vouchere de la Ministerul Educaţiei. Asociaţiile de elevi cer ore remediale la şcoală - elevimasca-1624271145.jpg

Articole de la același autor

Asociaţiile de elevi din Constanţa şi din întreaga ţară critică afirmaţiile ministrului Educaţiei şi propunerea sa de a acorda vouchere pentru meditaţii. Sorin Cimpeanu a declarat, recent, că elevii care au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditaţii. Acesta a motivat propunerea prin prisma piederilor educaţionale foarte mari care s-au întâmplat anul acesta.

„Există măsuri mai bune care ar putea ajuta elevii să îşi fixeze anumite noţiuni, precum crearea unor platforme online care să conţină material video cu lecţiile. Mai mult, fondurile allocate pentru asigurarea voucherelor ar putea fi folosite în vederea finanţării programului Şcoală după şcoală. Anul acesta, plăţile pentru profesorii care realizează ore remediale au întârziat timp de două luni şi jumătate, din cauza întârzierii semnării contractului de finanţare a proiectului”, susţin reprezentanţii asociaţiilor de elevi.

Aceştia solicit ministrului Educaţiei să nu iniţieze un program de acordare a voucherelor pentru meditaţii, ci să se axeze pe finanţarea programelor de ore remediale şi pe asigurarea unui act educational de calitate în fiecare unitate de învăţământ, astfel încât acestea să nu fie necesare.

„Mi se pare inimaginabil faptul că Ministrul Educației afirmă că este conștient de inechitățile din sistemul de învățământ și de lipsa calității actului de predare doar că, în loc să acționeze în vederea stopării acestor fenomene, acesta decide să perpetueze și încurajeze consecințele lor. Obiectivul actual ar trebui să fie asigurarea unui act educațional de calitate, astfel încât meditațiile să nu mai fie necesare, nu creșterea accesului la ele”, este de părere preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5959 secunde