Medalie pentru boxul constănțean, la Campionatul Național de seniori

516
Medalie pentru boxul constănțean, la Campionatul Național de seniori - medalie-1510505859.jpg
România a avut întotdeauna pugiliști talentați. Stau mărturie cele 25 de medalii olimpice (una de aur, nouă de argint și 15 de bronz) obținute cu multă sudoare, ultima, la JO Atena 2004, cucerită de constănțeanul Ionuț Gheorghe - bronz la cat. ușoară, 64 kg. De atunci, s-au consumat alte trei ediții fără vreun podium atins. Chiar și așa, speranțele că vom ajunge din nou în vârful ierarhiei nu s-au epuizat. 


Cei mai valoroși pugiliști români s-au întrecut, în perioada 6-9 noiembrie, într-o nouă ediție a Campionatului Național de seniori, la București, în incinta Circului de Stat. 


La categoria 91 kilograme, constănțeanul Doru Zelea a cucerit medalia de bronz, la capătul unui turneu în care a arătat perspective încântătoare. În preliminarii, l-a învins la puncte pe Andrei Lupașcu (CSU Suceava), iar în meciul pentru accederea în finala categoriei, a abandonat în repriza a doua a meciului împotriva lui Cătălin Cristea, fost campion național. În ultimul act, Cristea (CSM Târgoviște) a pierdut fără drept de apel în fața lui Andrei Arădoaie (Dinamo București). 


Doru Zelea (22 de ani) este antrenat de un fost mare boxer constănțean, Marian Gândac, iar la această competiție a reprezentat-o pe Steaua București. 


"Doru a făcut un concurs foarte bun. Este un băiat muncitor, ambițios, care nu practică boxul de foarte mult timp, însă își dorește foarte mult să facă performanță. Învață foarte repede, iar progresul său este vizibil", a declarat antrenorul Marian Gândac, multiplu campion național la sfârșitul anilor 80. 


Pentru Campionatul Național, Doru Zelea s-a pregătit în sala de la Ovidiu, apoi a fost obligat să-și mute antrenamentele pe plajă sau în garaje improvizate. Sala de la Ovidiu nu a primit toate avizele Inspectoratului pentru Servicii de Urgență (ISU) și cei doi au fost obligați să găsească soluții rapide. 


"Situația este un pic delicată, dar suntem încrezători că totul se va rezolva. Amândoi suntem constănțeni, am reprezentat CSO Ovidiu în trecut, ne-am fi dorit să ne continuăm pregătirea acasă, la malul mării", a completat Marian Gândac. 


În luna decembrie, Asociația Județeană de Box Constanța își dorește organizarea "Galei de Crăciun a boxului constănțean", pentru toate categoriile de vârstă. De asemenea, vor fi invitate cele mai puternice cluburi din țară, evenimentul urmând să aibă loc la Sala Sporturilor. 


"Obiectivul principal al competiției este de a verifica nivelul tuturor pugiliștilor constănțeni. Vrem să le oferim oportunitatea de a evolua acasă, la Sala Sporturilor, dar, în același timp, să se lupte cu unii din cei mai valoroși sportivi din țară. Constanța duce dorul unor astfel de competiții", a declarat Toma Matei, președintele Asociației Județene de Box Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5639 secunde