Medalia de argint pentru Ghidul Verde

946
Medalia de argint pentru Ghidul Verde - ecoverde-1323815037.jpg
În cadrul primei ediții a proiectului EcoChampions, Asociația MaiMultVerde și Grupul CEZ au realizat Ghidul Verde al voluntarului EcoChampions. Acest manual de ecologie și protecția mediului a rezultat în urma întâlnirilor săptămânale ale cluburilor de elevi implicate în proiect, adunând în 52 de pagini informațiile pe care elevii le-au aflat în cadrul acestor întâlniri.
EcoChampions este un proiect educațional realizat de Asociația MaiMultVerde și Grupul CEZ în județul Constanța. Prima ediție s-a desfășurat pe perioada anului școlar 2010-2011, în zece școli și licee din localitățile Constanța, Cogealac și Fântânele, în care au fost create cluburi de voluntari care, la finalul proiectului, au propus și implementat propriile lor proiecte de volunta-riat. Acestea sunt: Școala nr. 24 "Ion Jalea", Școala nr. 29 "Mihai Viteazu", Școala nr. 30 "Gh. Țițeica", Școala cu clase I-VIII Fântânele, Școala cu clase I-VIII Cogealac, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "George Călinescu", Liceul Teoretic "Traian" și Liceul Teoretic "Ovidius".
În urma înscrierii în competiția internațională de comunicare Spotlight Awards, organizată de Liga Americană a Profesioniștilor în Comunicare (League of American Communications Professionals), Ghidul Verde a câștigat Silver Award la categoria Cărți și a ocupat locul 79 în Top 100 al celor mai bune lucrări înscrise în competiție.
Proiectul EcoChampions continuă și în anul școlar 2011-2012 și își propune să pună bazele unei comu-nități de voluntari care să se implice din ce în ce mai mult în rezolvarea pro-blemelor din județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cum combatem absenteismul școlar
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Crăciun de poveste, cu Orchestra Vienna
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert extraordinar Vasile Șeicaru
Pagina a fost generata in 4.934 secunde