"Meciul de comedie" aduce improvizația în vechiul Tomis

Miercuri, 08 Iulie 2020
171
Atât constănțenii, cât și turiștii pot viziona, săptămâna aceasta, noua premieră a Teatrului de Stat Constanța (TSC), "Meciul de comedie", un spectacol interactiv de improvizație. Primele reprezentații cu publicul vor avea loc în Parcul Arheologic, în fața Primăriei, vineri, 10 iulie, de la ora 21.30, sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20.30 și duminică, 12 iulie, de la ora 20.30.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație, precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.

Actorii-improvizatori care se vor întrece în acest spectacol sunt Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană, Florina Stănculeț. Muzica ce va acompania "competiția" va fi improvizată de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte "Regina Maria". Și, cum "sportivii" care improvizează au nevoie de antrenament, ca în orice sport, cel ce s-a ocupat de pregătirea celor două echipe de actori ai Teatrului de Stat Constanța este actorul și regizorul Dragoș Muscalu. 
Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3342 secunde