Mai multe ştiri online:

Matematicienii constănțeni au participat la Colocviul de matematică din Turcia

Ştire online publicată Joi, 02 Noiembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
50 de cercetători de elită din domeniul matematicii, de origine română și turcă, au conferențiat, în perioada 25-29 octombrie 2017, în cadrul celei de a doua ediții a Colocviului de matematică româno-turc, la Universitatea Galatasaray din Istanbul, Turcia.

Manifestarea științifică a fost organizată de către Laboratorul româno-turc „Grigore Moisil” de cercetări matematice al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), în colaborare cu Universitatea Galatasaray din Istanbul, Turcia, și Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române. Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, de sprijinul Ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. Osman Koray Ertaș.

Laboratorul româno-turc „Grigore Moisil” de cercetări matematice al Universității „Ovidius” din Constanța adaugă un nou capitol în ceea ce privește relațiile culturale și științifice. Comunitățile matematice ale celor două țări, prin acest proiect comun, promovează colaborarea prin consolidarea rețelei regionale și profesionale între specialiști de nivel înalt ai matematicii pure și ai celei aplicate., a declarat lect. univ. dr. Denis Ibadula, directorul Laboratorului româno-turc „Grigore Moisil” de cercetări matematice din cadrul UOC.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8263 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7344 secunde