Matematicienii constănțeni au participat la Colocviul de matematică din Turcia

479
Matematicienii constănțeni au participat la Colocviul de matematică din Turcia - matematica-1509627330.jpg

Articole de la același autor

50 de cercetători de elită din domeniul matematicii, de origine română și turcă, au conferențiat, în perioada 25-29 octombrie 2017, în cadrul celei de a doua ediții a Colocviului de matematică româno-turc, la Universitatea Galatasaray din Istanbul, Turcia.

Manifestarea științifică a fost organizată de către Laboratorul româno-turc "Grigore Moisil" de cercetări matematice al Universității "Ovidius" din Constanța (UOC), în colaborare cu Universitatea Galatasaray din Istanbul, Turcia, și Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române. Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, de sprijinul Ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. Osman Koray Ertaș.

Laboratorul româno-turc "Grigore Moisil" de cercetări matematice al Universității "Ovidius" din Constanța adaugă un nou capitol în ceea ce privește relațiile culturale și științifice. Comunitățile matematice ale celor două țări, prin acest proiect comun, promovează colaborarea prin consolidarea rețelei regionale și profesionale între specialiști de nivel înalt ai matematicii pure și ai celei aplicate., a declarat lect. univ. dr. Denis Ibadula, directorul Laboratorului româno-turc "Grigore Moisil" de cercetări matematice din cadrul UOC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0905 secunde