Evaluarea Națională

Matematica, între fericire și descumpănire: "A fost atât de ușor încât va ploua cu 10"

838
3
Matematica, între fericire și descumpănire:

Articole de la același autor

Ieri, la ieșirea din cea de-a doua probă scrisă a Evaluării Naționale, cea de la matematică, elevii de la Școala nr. 7 "Remus Opreanu" din Constanța erau în culmea fericirii și ne declarau că au avut emoții maxime că vor avea parte de subiecte grele. 


"După ce la limba și literatura română am scăpat cu subiectele acelea ușoare, toți ne gândeam că la matematică va fi potop, pentru că nu se poate chiar toată lumea să ia note mari. Dar azi după ce am scăpat pot să vă spun că sigur o să plouă cu note mari", ne-a declarat Cătălin, un elev fericit. 


Varianta extrasă a fost cea cu numărul 7, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru a răspunde cerințelor. La algebră au avut de făcut câteva calcule simple, de rezolvat o funcție, dar și o expresie matematică. În ceea ce privește partea de geometrie, au primit o problemă cu un dreptunghi, dar și una cu piramidă. Acesta din urma ar fi trebuit să fie subiectul de departajare, adică puțin mai dificil, însă copiii, dar și profesorii spun că a fost destul de simplu.


Anchetă la Școala din Tuzla
În timp ce elevii nu-și mai încăpeau de fericire că au scăpat, ba chiar se așteaptă la note mari, părinții discutau, supărați, că astfel nu li se oferă copiilor lor, pe care i-au meditat la greu, șansa de a se departaja de elevii care nu s-au prea… ostenit.


S-ar părea că tot un părinte din Tuzla, supărat, a sunat pe Telverde și la Ministerul Educației pentru a semnala, anonim, că un profesor dintr-o clasă a încercat să-și ajute elevii, luând exercițiile gata rezolvate de la ceilalți candidați.


Potrivit consilierului de imagine al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Cristina Maria Ivan, s-a decis solicitarea tuturor înregistrărilor realizate în clasa în cauză, pentru a se stabili dacă se confirmă sesizarea făcută direct la București, iar comisia județeană de la Evaluarea Națională, al cărei președinte este prof. Alina Diana Codreanu, ana-lizează imaginile de pe camerele video din timpul examenului și urmează să dispună în consecință.


Rezultatele vor fi afișate vineri, 26 iunie, până la ora 16.


Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calcului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).


Comentează știrea

alin
25 iunie 2015
au intors foaia

Repet idea mea,nu sint mai bine pregatiti numai subiectele sint de doi lei,ce rost are sa-i pici daca nu pica nimic,suna a razbunarea cuiva dar o sa fie amarnic ptr licee.

Alex
25 iunie 2015
tara de analfabeti

Nenorocitilor!!! Asa cum ati distrus tara asta asa o sa distrugeti si invatamantul. Astea au fost subiecte, cum se va face departajarea intre copii.? Unii au invatat pe branci si voi veniti cu subiectele astea de clasa a 5 a sa va fie rusine.

catalin
25 iunie 2015

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Anchetă la Școala din Tuzla
Pagina a fost generata in 2.0578 secunde