Măsuri drastice la TVR! Concedieri și reducerea programului de muncă

130
Măsuri drastice la TVR! Concedieri și reducerea programului de muncă - tvr-1438101245.jpg

Articole recomandate

Angajații TVR cu un ochi râd, cu celălalt plâng! Conducerea a decis ca săptămâna de lucru a salariaților să fie de 4 zile în loc de 5, ca măsură în cadrul planului de economii. Asta înseamnă însă și salarii reduse corespunzător.


Aproximativ 100 de salariați au manifestat azi în curtea instituției împotriva soluțiilor pe care actuala conducere le-ar avea în vedere pentru depășirea problemelor financiare, a anunțat chiar TVR, la Jurnal:

În urmă cu puțin timp, s-a votat reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână. Acest lucru implică și reducerea salariilor, informează Telejurnalul, preluat de reportervirtual.ro.

O alta soluție discutată de Consiliul de Administratie al TVR ar fi fost o nouă restructurare a personalului.

În timp ce angajații protestau, Consiliul de Administrație s-a întrunit în ședință ordinară.

În urmă cu o săptămână, ANAF a blocat conturile Televiziunii Române din cauza datoriilor acumulate, aproximativ 700 de milioane de lei.

TVR va trece la negocieri pentru concedieri colective. Iată măsurile adoptate astăzi, comunicate de managementul TVR:

CA al TVR a adoptat noi măsuri de redresare financiară: reducerea programului de lucru și începerea negocierilor în vederea concedierilor colective

În ședința de astăzi 28 iulie a.c., Consiliul de Administrație al TVR a adoptat un plan de măsuri organizatorice și administrative în vederea atenuării efectelor financiare determinate de blocarea conturilor TVR de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

În condițiile în care, după blocarea conturilor TVR, televiziunea publică nu poate efectua decât plățile aferente drepturilor salariale și datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activității TVR în scurt timp, CA al TVR a decis în ședința de astăzi:

Reducerea temporară a activității pentru perioada 1 august – 31 decembrie 2015;

Inițierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea și reducerea de personal, prin concedire colectivă;

Diminuarea, până la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată și celor privind cumulul de salarii cu pensii;

Reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor și a drepturilor conexe;

Neangajarea producției unor emisiuni generatoare de costuri mari;

Reducerea cheltuielilor curente;

Atragerea de finanțări și participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale;

Renegocierea unor contracte comerciale.

Aceste măsuri se adaugă celor de săptămâna trecută, când CA a decis închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, conținutul urmând a fi preluat de celelalte canale TVR, precum și comasarea Direcției Știri cu Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7398 secunde