Măsuri de siguranță în bisericile constănțene

204
Măsuri de siguranță în bisericile constănțene - masuri-1461863925.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia sărbătorii Sfintelor Paști, Patriarhia României a făcut precizări referitor la măsurile de prevenire a incendiilor în lăcașurile de cult. 


Aceste măsuri se regăsesc într-un document elaborat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care a fost transmis Patriarhiei Române. 


Ca în fiecare an, preoții au responsabilitatea de a asigura toate condițiile pentru buna desfășurare a sfintelor slujbe, cu scopul evitării oricărui accident. În mod special, sunt asigurate toate condițiile de prevenire a incendiilor. 


În cazul lăcașurilor de cult aflate în curs de restaurare, preotul și consiliul parohial vor evalua, de la caz la caz, în ce măsură prezența schelelor reprezintă o sursă de pericol. 


În concluzie, nu poate fi vorba de interzicerea nediferențiată a oficierii slujbei din noaptea Învierii Domnului în interiorul bisericilor.


La Constanța, conform informațiilor furnizate de pr. Eugen Tănăsescu, preoților li s-au adus la cunoștință aceste măsuri și nu există cazuri speciale de interzicere a slujbelor în incinta bisericilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4581 secunde