Masterand de nota 10! Cel mai bun la Festivalul "Crizantema de Aur"

552
2
Masterand de nota 10! Cel mai bun la Festivalul

Articole de la același autor

Masterand în anul II la Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC), Mădălin Alexandru Drăgan Băldău a câștigat, săptămâna trecută, premiul I, la secțiunea Interpretare, la Festivalul Național de Romanțe "Crizantema de Aur" 2017. În cadrul aceluiași eveniment, regretatul compozitor și profesor Dumitru Lupu a obținut post-mortem premiul I, la secțiunea Creație, cu piesa "Voi nu vedeți că deranjați?", textier și interpret Marian Stere. 


Mădălin Alexandru Drăgan Băldău are doar 25 de ani și este licențiat în canto clasic, Facultatea de Arte a UOC, clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu. În prezent, este colaborator al Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și a fost desemnat câștigător al concursului organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca, în cadrul proiectului internațional "Don Giovanni", pentru rolul Don Ottavio, urmând să activeze ca tenor, în această instituție, din luna noiembrie. 


De precizat că ediția din acest an a Festivalului Național de Romanțe "Crizantema de Aur" a avut loc, în perioada 19 - 21 octombrie, la Târgoviște, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Una dintre preselecțiile regionale s-a desfășurat la UOC, în luna iunie a acestui an, la inițiativa lui Dumitru Lupu. 


Despre tânărul Mădălin Alexandru Drăgan Băldău, prof. univ. dr. Florența Marinescu nu are decât cuvinte de laudă. 


"Lucrez cu acest student de șase ani, de când a venit de la Tulcea, direct la clasa mea. Am fost impresionată de calitatea vocii lui și mi-am promis să fac lucruri minunate cu această voce. În ultimii ani, el a concertat alături de mine sau în organizarea mea, în peste 25 de spectacole și concerte, în Constanța, Tulcea, Slobozia, în muzee naționale, dar și la invitația unor instituții de cultură, organizații și ONG-uri. Trebuie să recunosc că are o voce miraculoasă, o sensibilitate ieșită din comun, este o prezență frumoasă, este cult și disciplinat în arta cântului", a precizat cadrul didactic. 


Profesorul a mai spus că acesta este cel de-al doilea premiu național mare la clasa ei, după trofeul "Ionel Perlea", obținut de Cătălin Toropoc, acum un bariton recunoscut pe plan internațional. 


v v v


Tot la festivalul de la Târgoviște, tenorul Iulian Bratu, alumnus UOC, a fost recompensat cu premiul special al Consiliului Local și Primăriei Târgoviște. La festival, a participat și Georgiana Maria Chiriță, studentă în anul al II-lea la specializarea interpretare muzicală - canto clasic. 


Comentează știrea

jj
25 octombrie 2017
jj

S-au imbracat de la acelasi croitor?

cunoscator
25 octombrie 2017
si totusi...

Toropoc Catalin a fost exmatriculat de la masterat si lui Baldau Madalin i s-a cerut sa repete anul la master, pe banii lui. Unii nu vin deloc la facultate, nu ii vede nimeni pana la absolvire si iau diplomele.Verificati!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2128 secunde