€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

"Masacrul de la Fântâna Albă Bucovina", un eveniment tragic, în imagini

Ştire online publicată Marţi, 10 Octombrie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu susținerea Institutului „Frații Golescu” pentru românii din străinătate, găzduiește o expoziție de fotografie. Acțiunea are loc în perioada 11-27 octombrie și surprinde, în ansamblul său, o zi neagră din istoria neamului românesc, 1 aprilie 1941, evenimente sângeroase de la Fântâna Albă, pe pământ românesc răpit de sovietici.

Vernisajul expoziției „Masacrul de la Fântâna Albă Bucovina” se va desfășura miercuri, 11 octombrie, la ora 13.30, la Complexul Muzeal de Istorie și Arheologie, sala Independenței.

„Mă asociez cu onoare organizatorilor expoziției de fotografii dedicată masacrului de la Fântâna Albă. Ca fost diplomat al statului român la Cernăuți, în perioada 2007-2011 (inclusiv gerant interimar al misiunii, consul general ad interim), tot ceea ce este legat de acest tragic eveniment pentru românii noștri din nordul Bucovinei (aproape necunoscut mediilor largi din țara noastră) mă tușează”, a declarat dr. Dorin Popescu, om de cultură, fost diplomat al României la Cernăuți.

Evenimentul are loc în marja ediției 2017 a sesiunii de comunicări științifice Pontica a muzeului. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7691 secunde