Două școli din Constanța, incluse în noul program național

Masă caldă pentru elevi, în loc de corn și lapte!

1685
14
Masă caldă pentru elevi, în loc de corn și lapte! - fondpachetalimentar-1469722472.jpg

Articole de la același autor

Pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, a fost publicată, zilele trecute, o propunere de Ordonanță privind aprobarea Programului național de acordare a unui supliment alimentar sub forma unui pachet sau a unei mese calde, pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat.

Concret, începând cu anul școlar 2016 - 2017, elevii vor primi un pachet sau o masă caldă pe zi, în cuantum de 7 lei de persoană.

"Limita valorică prevăzută cuprinde prețul produselor, cheltuielile de transport, distribuție și depozitare a acestora, după caz și se actualizează periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de evoluția prețurilor și tarifelor", se precizează în document.

Părinții pot cere alte alimente

Dacă, din considerente medicale sau religioase, există elevi care nu pot con-suma alimentele din pachetul acordat, vor beneficia totuși de hrană adecvată, în limita acelorași 7 lei de elev, dar părinții sunt cei care trebuie să solicite schimbarea.

De asemenea, Ministerul Educației dă asigurări că, pentru a proteja sănătatea copiilor, masa zilnică oferită la școală va conține exclusiv produse alimentare preparate în conformitate cu cerințele prevăzute de Parlamentul European și Consiliul European.

"Pentru menținerea sănătății elevilor, în cadrul programului se vor distribui numai produse alimentare preparate în conformitate cu cerințele prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 139 din 30 aprilie 2004, cu modificările și completările ulterioare, care vor purta marca de identificare prevăzută în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene se-ria L nr. 139 din 30 aprilie 2004, cu modi-ficările ulterioare. Produsele distribuite vor respecta cerințele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, cu modificările și completă-rile ulterioare", se mai precizează în propunerea de ordonanță.

În vederea aplicării acestui proiect, vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale, sume ce pot fi supli-mentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităților administrativ teritoriale sau din alte surse, potrivit legii.

Două școli din Constanța, beneficiare ale programului

Programul Pilot durează un an și, pentru început, se realizează pe un număr de 22 de unități din România, Constanța fiind inclusă pe listă. La final, pe baza rezul-tatelor obținute, Guvernul decide dacă programul va fi extins la nivelul întregii țări.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, aproximativ 2.000 de elevi constănțeni vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă.

Școala Gimnazială nr. 1 Sat Văleni - Liceul Tehnologic "Radu Prișcu" Dobromir bifează mediul rural, iar aici vor fi 711 elevi beneficiari. Din zona urbană, a fost selectat Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", din Constanța, unde 1.145 elevi sunt incluși în programul alimentar. Este vorba despre copiii care frecventează cursurile, cei care lipsesc de la ore neprimind respectiva masă.

Dat fiind faptul că cele două unități au fost incluse în acest proiect, elevii nu vor mai beneficia de lapte, corn sau mere, oferite de altfel tot prin programe guvernamentale. 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Bate vantul schimbarii si la 28!
29 iulie 2016
Schimbati meniul, va rugam!

Ceva proaspat, directori noi, democratie. Nu teroare, dictatura si politica pumnului in gura! Asta vrem la sc. 28 Dan Barbilian! E cazul 'sa mancam' ceva mai bun, s-a gandit cumva inspectoratul sa intervina pe bune la aceasta scoala?

disciplină
29 iulie 2016
mâncăm ce ni se pune pe masă

Ne dorim directori verticali si echidistanti, consilii profesorale decente, nu simulacre de consilii regizate si cu scenarii invatate pe de rost....Asta ar fi reteta perfecta ptr ca sc.28 sa se faca bine. In alte conditii nici ghioceii n-ar mai fi....ghiocei, nici atmosfera nu ar mai fi atat de incarcata. Tonul face muzica, iar tonul il da conducerea scolii, nu angajatii......Angajatii consuma ce li se serveste, nu?

Dan Barbilian,
29 iulie 2016
scoală pilot!

De ce sa nu fie sc. 28 prima scoala din tara in care inspectoratul sa dea jos directorul numit de el pe criterii politice, mai ales ca directorul habar n-are cu ce se mananca managementul eficient! Asteptam cu sufletul la gura. Macar sa incercam. Daca nu e bine fara stan, sa vina inapoi. Ce ziceti, doamnelor inspectoare? Merita sa incercati?

ASA E!
29 iulie 2016
JOS REGIMUL DICTATORIAL AL LUI STAN alias STALIN!!!!!!

No comment!

Lăsati-mă in paaace!
29 iulie 2016
Sunt Zâna Miha

Sunt o zână, sunt o nimfă, fac bine tuturor in visele mele frumoase....dar cum nu prea visez frumos, ma multumesc sa fac rău.....! Oricum, rolul acesta mi se potrivește mai bine....Sunt zâna miha de la scoala-jucarie din buricul târgului.......cunoscătorii stiu! Cel mai bine mă descurc când mă victimizez, ii păcălesc pe multi așa....

ajutooor,
29 iulie 2016
o pastiluta de cap...!

Miha in pragul depresiei (chipurile): " Lili, te rog să vii până la mine in cabinet, da puiuț? Hai, te astept...vai ce mă doare capu'....m-am enervat rău de tot si mă ia si cu leșin. Un pahar cu apă, alina! Mai repede, impiedicato ce esti!!! Asa, mă simt putin mai bine.....Aaa, lilisor, erai aici...mda, am nevoie de ajutorul tău, numai tu mă poti salva...Stii problemele cu opozitia, vor să spună niste lucruri neadevarate despre mine la consiliul ptr evaluarea directorului. Crezi că poti tu să spui ceva asa, cât de cât credibil despre mine, ca să facem o impresie bună? Nu pentru mine mă interesează chestia asta, să stii. Tot ce fac, fac pentru voi si pentru scoală. Eu chiar tin la sc. 28 si la toată lumea de-aici. Bine, cu câteva exceptii, dar e si normal, la cât mă calcă pe nervi.... Ati văzut si voi câte am făcut pentru scoală si o să mai fac....da' după ce scap si de evaluarea asta. Poti să mă sustii, da? Te rog! " Lilisor ( cu lacrimi in ochi): "Vaaaai, cum să nu doamna director! Vă inteleg perfect, fac orice pentru dumneavoastră, vă sustin până in pânzele albe. Bazati-vă pe mine, mor cu alea de gât!!!" (rezultatul il stiti)

zâna miha
29 iulie 2016
mici scăpări

Lili: 'Sefa, sefaaa, am uitat să vă intreb ceva! Dar de unde stiti că vor să spună ceva neadevărat despre domnia voastră?' Zâna Miha: ' Cum adică de unde stiu? Păi au spus astea vreodată adevărul:? Nu stii că am demontat tot? Lili, lili, câteodată pui niste intrebări de-a dreptul cretine. Scuză-mă, n-am vrut să spun asta....de-a dreptul oligofrene..."

nicusor
29 iulie 2016
of si vai

poate le da la elevi si apa potabila ; http://www.obiectivonline.ro/romania-va-exporta-apa-potabila-ungaria ;http://www.obiectivonline.ro/nu-va-lasati-pacaliti-dincolo-de-religie-islamul-este-o-ideologie-politica-dictatoriala ; http://www.obiectivonline.ro/ce-drepturi-sexuale-au-musulmanii-asupra-femeilor-crestine //o seara placuta!

Răspuns la: o pastiluta de cap...!
Adăugat de : ajutooor,, 29 iulie 2016
Miha in pragul depresiei (chipurile): " Lili, te rog să vii până la mine in cabinet, da puiuț? Hai, te astept...vai ce mă doare capu'....m-am...
...
29 iulie 2016
la subiect

si cadrele didactice ce fac in timpul acesta? se uita la ei cum mananca??

fete
30 iulie 2016
rele

Ce tot va legati de mine, dragi colege? Doar stiti ca eu va iubesc mult! Acum, cand m-am capatuit si eu,dupa ani de nesiguranta! Destul m-am chinuit cu acel colegiu tehnic sa obtin un 7 la BAC, apoi am facut postliceala pentru invatatori numai eu stiu cum,m-am saturat de bantuit pe la Poarta Alba, am facut si pe acolo ce am putut, un copil chiar. Iar acum, cand sunt o doamna la casa mea, cand doamna director Stan Mihaela m-a ajutat sa ma titularizez la CEA MAI TARE SCOALA DIN ORAS, cand vreau si eu sa-mi arat recunostinta pentru ce a facut pentru mine, chiar daca cel mai des dau cu bata in balta, voi sariti pe mine. Si eu care credeam ca pot spera sa ajung directoare adjuncta! Mi s-au naruit toate sperantele! A voastra vesnic iubitoare, Lilisor

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5012 secunde